Cîțu îl urechează pe Stelian Ion: Ministrul Justiției trebuie să împingă proiectele de la spate

Laurentiu Gheorghe | 05.08.2021

Premierul Florin Cîțu se declară de acord cu președintele Iohannis care l-a criticat pe ministrul Justiției, că nu găsește soluții pentru desființarea SIIJ, dar că îl sprijină pe acesta în continuare.

Pe aceeași temă

„Sunt de acord cu dl președinte cam cu totul. Noi avem așteptări de la miniștri și obiective. Am spus mereu în coaliție – haideți să stăm la masă să discutăm să găsim soluția. Obiectivele noastre rămân aceleași: desființarea SIIJ, modificarea legilor justiției. Trebuie să recunoaștem cu curaj câteodată că poate nu am găsit cea mai bună soluție și bineînțeles că e rolul ministrului Justiției să vină și să împingă aceste proiecte de la spate. În continuare va avea sustinerea mea și când voi găsi o soluție voi merge pe acea soluție. Fără dialog, fiecare vorbind prin presă cu celălalt, nu vom putea găsi soluția. Ministrul Justiției are un rol important în acest angrenaj”, a spus premierul Cîțu într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

Întrebat dacă ia în calcul remanierea ministrului Justiției, Florin Cîțu a spus: ”Știți foarte bine că nu vorbesc public despre aceste chestiuni”.

Președintele Klaus Iohannis l-a criticat miercuri pe ministrul Justiției, Stelian Ion, despre care a spus că ”nu a găsit încă calea potrivită” pentru desființarea Secției Speciale pentru magistrați (SIIJ).

”SIIJ nu a fost desființat, deși toată lumea vorbește despre asta. Ministrul Justiției nu a găsit încă calea potrivită. Legile justiției nu sunt nici ele gata, sunt și eu nemulțumit de aceste lucruri. Deocamdată auzim că se întâlnesc și se discută, dar mai este mult de lucru”, a spus Iohannis într-o declarație de presă la Comana. Atacul lui Iohannis a venit la doar o săptămână după ce ministerul Justiţiei a anunțat că a declanşat procedura de selecţie pentru ocuparea funcţiei de procuror şef al DIICOT.

Reamintim că UDMR se opune desființării Secției Speciale și transferului dosarelor la DNA, în ciuda propunerilor venite de la Ministerul Justiției. UDMR a respins până acum toate soluțiile propuse de Stelian Ion și vrea înființarea unei noi secții speciale la Parchetul General.

Însă potrivit Ziare.com, ministrul Justiției ar putea fi remaniat la toamnă, ceea ce ar amplifica tensiunile din coaliție. Președintele Iohannis ar fi foarte nemulțumit de prestația lui Stelian Ion din trei motive principale:

  1. A încercat să-l transforme în președinte-spectator la numirea procurorilor-șefi.

  2. A demarat procesul de selecție pentru viitorul șef al DIICOT fără să primească acceptul de la Cotroceni.

  3. Nu a găsit consens politic pentru a desființa Secția Specială.

Despre conflictul iscat între ministrul Justiției și Klaus Iohannis puteți citi pe larg pe Ziare.com

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22