Cîțu: Nicolae Ciucă a fost numit premier pentru că nu are aspirații politice

Redactia | 12.01.2022

Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat miercuri că Nicolae Ciucă a fost ales premier pentru că ”nu are aspiraţii politice”, și să nu creeze o problemă cu polii de putere.

Pe aceeași temă

„Este un om care îşi face treaba bine la Guvern dar, din primul moment am discutat (..) tocmai pentru a elimina această problemă a polilor de putere”, a afirmat Cîţu.

 

Liderul liberal a mai spus că are o relaţia bună cu preşedintele Klaus Iohannis cu care a discutat de câteva ori şi de la începutul acestui an. ”Încă ne vorbim, ne sfătuim, discutăm, aşa cum v-am obişnuit, nu vă spun ce, dar am discutat de câteva ori chiar anul acesta. Da, de câteva ori deja, da, ne uităm amândoi la situaţia politică, la situaţia geopolitică”, a afirmat preşedintele PNL, conform News.ro care citează un interviu al fostului premier acordat DCNews.ro

 

Despre centrele de putere create prin faptul că preşedintele PNL nu este şi premier, Cîţu a răspuns: ”Binenţeles că toţi am avut această discuţie înainte de a merge pe drumul acesta, era clar că anul trecut s-a văzut ce s-a întâmplat şi atunci nu suntem nebuni să o facem din nou, la o lună după. De aceea, am ales pe cineva care nu are aspiraţii politice, este un om care îşi face treaba bine la Guvern dar, din primul moment am discutat (..) tocmai pentru a elimina această problemă a polilor de putereâ”, potrivit agenției News.ro.

 

Întrebat dacă Nicolae Ciucă nu are aspiraţii politice, Cîţu a răspuns: ”Astea au fost discuţiile atunci, să mergem într-o direcţie în care, tocmai ca să nu creăm această problemă cu polii de putere. Are susţinerea PNL, a fost propus de mine să fie premier, are susţinere dar tocmai pentru că am văzut anul trecut, şi asta este în România, nu că depinde de mine sau de persoană, aşa se fac lucrurile, am văzut şi în guvernarea PSD trei guverne la rând, unul după altul, am încercat să găsim o persoană care nu are aspiraţii politice dar doreşte şi a vrut să accepte în acest moment dificil să fie premier şi să îşi asume această responsabilitate”.

 

Despre deciziile politice, Cîţu a arătat că acestea se iau la partid şi apoi în coaliţie.

 

”La partid sunt variante şi vă spun că la partid eu sunt cel care de fiecare dată atrag atenţia că orice msură care implică bani publici trebuie să vină cu condiţionalităţi. Şi eu îmi asum acest rol de băiat rău, când e vorba de bani publici, şi poate supăr şi pe ministrul energiei şi pe premier, nu mă interesează, e vorba de bani publici, nu poţi să dai bani gratuiti tuturor, ei vor cere. Trebuie să pui condiţii”, a spus Cîţu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22