Coaliția PSD-ALDE a decis să facă o comisie parlamentară de anchetare a fraudării alegerilor

Laurentiu Gheorghe | 24.06.2019

Premierul Viorica Dăncilă face pe placul aripii dure din PSD, reprezentată de Șerban Nicolae și Olguța Vasilescu și anunță comisie parlamentară de anchetă pentru „fraudele” de la europarlamentare.

Pe aceeași temă

UPDATE - Birourile Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului au decis luni să propună plenului comun înființarea unei comisii parlamentare de anchetă privind posibile fraude la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Propunerea de înființare a comisiei de anchetă a fost făcută de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, al cărui partid nu a reușit să treacă pragul electoral pentru a intra în Parlamentul European.

„Am făcut propunerea, după o discuţie cu liderii grupurilor parlamentare PSD-ALDE, de constituire a unei comisii speciale comune de anchetă Cameră – Senat, pentru a analiza aceste acuzaţii care au apărut de fraudă la alegerile pentru Parlamentul European de pe 26 mai”, a declarat Tăriceanu, după şedinţa Birourilor permanente reunite.

El a adăugat că au apărut, în ultima perioadă, în spaţiul public,”foarte multe elemente care par să constituie dovezi clare de fraudare sau de nereguli în procesul electoral”.

„În spaţiul public, în ultima perioadă, foarte multe elemente care par să se constituie în dovezi clare de fraudare sau de nereguli în procesul electoral au apărut, au fost discutate şi vom demara procedura pentru constituirea acestei comisii speciale comune, care va trebui să discute cu Autoritatea Electorală Permanentă, în primul rând, cu Biroul Electoral Central, pentru a vedea dacă aceste elemente sunt reale şi acuzaţiile se dovedesc reale, se justifică sau nu”, a susţinut Tăriceanu.

Sâmbătă, președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Florin Mitulețu Buică a spus că la europarlamentarele din 26 mai nu au fost înregistrate fraude la vot.

***

Premierul Viorica Dăncilă anunță că în coaliția PSD - ALDE s-a decis formarea unei comisii parlamentare de anchetă privind fraudare alegerilor europarlamentare.

„Au fost discuții privind înființarea unei comisii privind fraudele de la alegerile europarlamentare. Au fost foarte multe sesizări legat de fraude la alegeri, astfel că se impune formarea unei astfel de comisii", a declarat Viorica Dăncilă.

Cei mai vocali PSD-isti care au acuzat fraude masive la alegerile europarlamentare, care au fost săvârșite împotriva social-democraților cărora li s-au furat voturile sunt colaboratorii cei mai apropiați ai fostului lider Liviu Dragnea. Unul dintre scopurile acestei comisii, la fel ca si comisia „Sufrageria” va fi să convingă electoratul propriu că PSD rămâne cel mai mare partid și că nu va ceda, chiar dacă este furat la urne.

Un alt scop il reprezintă eliminarea STS din procesul de control a votului multiplu, Nicolae acuzând fățiș conducerea serviciului de transmisiuni că face jocurile statului paralel.

Înainte de CEx-ul de săptămâna aceasta și congresul extraordinar care îi va pune la picioare partidul, Viorica Dăncilă are grijă să satisfacă doleanțele tuturor grupărilor din PSD.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22