Coarnă, liderul sindicatelor din Poliție: La MAI și-au pensionat toate pilele prin infracțiune

E.b. | 31.07.2017

Controversă între sindicate şi Guvern legată şi de vârsta de pensionare. Sindicaliştii care îi reprezintă pe militari, poliţişti şi pe angajaţii din serviciile secrete susţin că aceasta se va modifica.

Pe aceeași temă

 

Ministrul Apărării dă însă asigurări că asta nu se va întâmpla, însă precizează că trebuie găsită o soluţie pentru cei care aleg să se retragă din activitate mult prea devreme.

 

Aici, la MAI, și-au pensionat toate pilele prin infracțiune, avem 30 oameni pensionați între 39 și 44 ani cu peste 10.000 lei, după care o parte dintre ei sunt angajați la dublu. Joi l-a pensionat, vineri l-a angajat. Cred că o să fac plângere penală, mă consult cu colegii mei, avem o ședință zilele astea. Fals, uz de fals, abuz în serviciu. Nu vârsta e marea problemă a legii, ci cuantumul. Majoritatea polițiștilor întreabă: domnule, eu vreau să mai rămân, să ne garanteze și nouă cineva că nu se umblă la sistemul de calcul. Doamna ministru s-a ascuns sub masă pe legea salarizării, ne-a lăsat singuri, doamna Olguța Vasilescu ne-a fracturat. Povestea cu 10% aparține prim-ministrului Tudose”, a spus Dumitru Coarnă, liderul sindicatelor din Poliție, conform Digi24.

 

 

 

 

Din ce înțeleg eu acum pe aceste modificări e că nu se umblă la vârsta de pensionare, dar așteptăm actul. Nu se diminuează drepturile deja câștigate”, a spus în această dimineață Carmen Dan, ministrul de Interne.

 

Ministerul Afacerilor Interne a precizat duminică, pe pagina de Facebook, că nu are în lucru un proiect de act normativ care să limiteze pensionările din sistem la vârste tinere, susţinând că o astfel de iniţiativă „nu se poate face cu aplicare peste noapte

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22