Comandantul fortelor NATO in Europa: Separatistii pro-rusi pregatesc o noua ofensiva

P.c. | 01.05.2015

Pe aceeași temă

Philip M. Breedlove, comandantul fortelor NATO in Europa, a declarat, in timpul unei audieri in fata Comitetului pentru Servicii Armate din Senatul american, ca Rusia si fortele separatiste au exploatat acordul de la Minsk pentru a-si repozitiona trupele si par pregatite pentru a lansa o noua ofensiva militara, relateaza ziare.com

 

Breedlove si-a exprimat sustinerea pentru solicitarea de a oferi Ucrainei echipamente militare ofensive, pentru a descuraja un avans al pro-rusilor, informeaza Washington Times.


Generalul le-a mai explicat senatorilor ca oficialii americani fac o revizuire a trupelor din Europa, avand in vedere noua postura agresiva a Rusiei. "Rusia incearca ostentativ sa schimbe regulile si principiile care au fost fundamentul securitatii in Europa timp de zeci de ani", a adaugat el. "Provocarea reprezentata de o Rusie renascuta este globala, nu regionala, si de durata, nu temporara".

 

CITITI SI: Comitetul pentru Servicii Armate din Senatul american aproba acordarea de ajutor financiar pentru inarmarea Ucrainei

 

Breedlove a spus ca SUA trebuie sa evalueze cu atentie daca sa inceapa furnizarea de echipamente militare ofensive pentru a ajuta fortele ucrainene sa lupte impotriva trupelor rusesti si separatistilor sprijiniti de Moscova in estul Ucrainei. "Sustin examinarea folosirii armelor ofensive pentru a schimba calculul in teren si pentru a facilita aducerea adversarului la masa negocierii pentru o solutie finala", a spus generalul de aviatie.
 

Rusia "aplica in maniera agresiva toate instrumentele de putere nationala: diplomatia, spionajul, economia si apararea", a subliniat Breedlove. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22