Combaterea traficului de persoane, una dintre prioritatile UE, in 2015

T.d. | 02.01.2015

Pe aceeași temă

Uniunea Europeana si-a propus sa faca din lupta impotriva traficului de persoane una dintre prioritatile agendei politice in 2015, potrivit unui purtator de cuvant al Comisiei Europene, citat de AFP, transmite Romania Libera.

Declaratia vine în contextul înmulțirii, în ultima perioadă, a cazurilor de nave-cargo ce transportă sute de imigranți către Europa.

''Comisia urmărește foarte atent situația cargoului Ezadeen din largul coastelor italiene și salută eforturile autorităților italiene, cu sprijinul operațiunii Triton coordonate de Frontex (Agenția europeană pentru managementul cooperării operaționale la frontierele externe ale UE), pentru salvarea navei'', a spus reprezentantul executivului UE.

Autoritățile italiene au anunțat vineri preluarea controlul unui cargou aflat în derivă în largul Calabriei (sud), abandonat de către echipajul său și la bordul căruia se aflau 450 de imigranți.

Șase membri ai pazei de coastă italiene au fost transportați cu un elicopter militar la bordul cargoului și au reușit să preia controlul navei, care fusese abandonată de către echipajul său, a indicat Marina militară italiană.

Cargoul se afla vineri la aproximativ 37 km în largul orașului Crotone (Calabria). Circa 450 de imigranți — bărbați, femei, dar și copii — se află la bordul navei. Nava Ezadeen, cu o lungime de 73 de metri, înmatriculată în Sierra Leone, a fost reperată joi în largul orașului Crotone, plutind în derivă spre țărmul italian.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22