Comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Cretu: Desi a inregistrat progrese, Bucurestiul se confrunta cu o provocare majora in absorbtia fondurilor UE

T.d. | 29.04.2015

Pe aceeași temă

Absorbtia fondurilor europene programate pentru executia bugetara 2007-2013 ramane o provocare pentru Romania, considera Comisia Europeana (CE). Desi statistica s-a imbunatatit, Bucurestiul nu trebuie sa afecteze startul programelor cu fonduri UE pentru perioada 2014-2020, sustine comisarul pentru politici regionale, Corina Cretu.

Cretu a participat marti, la Strasbourg, la o intalnire cu premierul Victor Ponta si ministrul Muncii, Rovana Plumb, gazduita de presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, potrivit HotNews.

In cadrul intrevederii, cei patru oficiali au abordat subiecte privind situatia economica din Romania, proiectele de infrastructura propuse in cadrul Planului Juncker, contextul geopolitic din regiune, progresele din domeniul justitiei si sprijinul Comisiei pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen, a informat miercuri Comisia Europeana.

"Comisia apreciaza progresele realizate de Romania in ceea ce priveste folosirea fondurilor europene. Cu toate ca rata de absorbtie a crescut, cheltuirea fondurilor ramase din cadrul perioadei 2007 -2013 ramane insa o provocare majora. Grupul de lucru pe care l-am creat la inceputul mandatului meu la nivelul Directoratului General pentru Politici Regionale si Urbane, acest Task Force pentru o mai buna implementare, are tocmai menirea de a ajuta tari precum Romania sa accelereze absorbtia fondurilor europene. Suntem gata sa facem tot ceea ce tine de noi pentru a ne asigura ca aceste fonduri ajung la cei care au cea mai mare nevoie de ele", a declarat comisarul Corina Cretu.

"Pe de alta parte, tin sa subliniez ca prioritatea numarul unu in Romania trebuie sa fie pregatirea si demararea proiectelor aferente perioadei 2014 - 2020. Preocuparea pentru inchiderea perioadei 2007 - 2013 nu trebuie sa afecteze startul noii perioade de programare. Romania poate conta pe sprijinul Comisiei in acest proces", a adaugat Cretu.

De altfel, premierul Ponta a fost indemnat sa utilizeze Initiativa pentru intreprinderile mici si mijlocii, un instrument european pentru sprijinirea IMM-urilor.

"Incurajez Romania sa adopte si sa implementeze Initiativa pentru IMM-uri, un instrument simplu, deja testat si implementat cu succes in mai multe state membre, care nu necesita co-finantare la nivel national, si care are un mare potential de a stimula antreprenoriatul si de a crea locuri de munca", a mai declarat comisarul european, potrivit sursei citate.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22