Comisia de liberare conditionata decide daca Dan Voiculescu poate fi eliberat (Surse)

Vlad Toma | 25.11.2016

Comisia de liberare conditionata a penitenciarului Rahova decide astazi daca Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani de inchisoare cu executare in dosarul ICA, poate fi eliberat conditionat, conform unor surse citate de Hotnews.

Pe aceeași temă

 

UPDATE: Comisia Penitenciarului Rahova analizează vineri dacă Dan Voiculescu îndeplineşte condiţiile pentru a fi eliberat condiţionat, au declarat vineri, pentru News.ro, surse din sistemul penitenciar.

 

Dan Voiculescu are o pedeapsă de zece ani de închisoare, primită în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare, din care a executat doi ani şi trei luni. 

 

Romania Curata scria ieri, citand surse judiciare, ca Dan Voiculescu ar putea fi eliberat conditionat in luna decembrie.

 

Conform sursei citate, Voiculescu executa doar o treime din pedeapsa deoarece are peste 60 de ani si va fi eliberat cu an mai repede pentru ca a scris 11 carti in inchisoare, modificarile legislative facute de ministrul Raluca Pruna nefiind retroactive.

 

In perioada pe care a petrecut-o in inchisoare, Dan Voiculescu a fost audiat de DNA in dosarul cartilor scrise in inchisori. Printre cartile scrise de acesta in inchisoare se numara: Omenirea, incotro?, Dezvoltarea economica durabila, A patra cale, Efecte de antrenare a investitiilor straine in economia romaneasca 1990-2014, Economia romaneasca, Investitii straine directe - vector al dezvoltarii economice, Managementul riscului in accesarea si gestionarea fondurilor europene, Clasa de mijloc - teoria si practica antreprenoriala, Consideratii asupra teoriei lui Maslow - Participare la conferinte nationale si internationale si Teoria valorii - Participare la conferinte nationale si internationale.

 

Dan Voiculescu a fost condamnat in august 2014 la 10 ani de inchisoare cu executare in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare.

 

El a fost de asemenea condamnat, in mai 2016, la doi ani de închisoare cu executare in dosarul legat de santajarea administratorului RCS&RDS.

 

ANAF a vandut pana in prezent mai multe imobile care ii apartineau lui Dan Voiculescu, pentru recuparea prejudiciului de 60 de milioane de euro inregistrat in dosarul ICa, prejudiciu pe care patronul Antenelor trebuie sa-l plateasca alaturi de ceilalti condamnati in dosar.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22