Comisia Europeana: Nu exista o ruptura intre UE si Grecia

A. C | 28.01.2015

Pe aceeași temă

Pierre Moscovici, comisarul european pentru Afaceri Economice și Financiare, a negat existența unei rupturi între Comisia Europeana (CE) și noile autorități din Grecia. "Ceea ce vrem și unii și ceilalți este o Grecie care se redresează" a declarat astăzi Moscovici, informează Hotnews.

 

Într-un interviu acordat astăzi cotidianului Le Parisien/Aujourd'hui en France, Pierre Moscovici, comisarul european pentru Afaceri Economice și Financiare, a precizat că relațiile dintre Comisia Europeană și guvernul Greciei nu s-au deteriorat."Comisia ajută și vrea să continue să ajute Grecia. Nu se pune problema ca, din acest punct de vedere, să existe o ruptură", a precizat Moscovici.

 

El a mai adăugat că programul de ajutorare al Greciei a fost prelungit cu două luni, adăugând că este necesară o re-examinare a situației. Comisarul a dat asigurări că "CE și UE sunt dispuse la schimbări mai puțin agresive decât în trecut, la forme de cooperare mai suple" cu Atena.

 

Moscovici a pus accentul pe necesitatea cooperări dintre Uniunea Europeană și Grecia:

"Vom vedea, împreună cu Guvernul grec în ce condiții vom putea să procedam la această examinare, pornind de la ideea de a rămâne în continuare alături de Grecia".

 

CITIȚI ȘI: Grecia: Economistul de stanga Yanis Varoufakis, ministru al Finantelor in Guvernul Tsipras

 

Noul premier grec Alexis Tsipras, liderul partidului stângii radicale Syriza, victorios in alegerile legislative anticipate de duminică, reclamă o restructurare a datoriei grecești, care atinge 175% din PIB.

 

Tsipras a declarat, în urma câștigării alegerilor parlamentare de duminică, ca va negocia o noua soluție cu creditorii internaționali și că anii de austeritate ai Greciei s-au încheiat. Syriza a obtinut 36,3% din voturile exprimate la aceste alegeri, ocupând 149 de locuri din 300 în Parlamentul grec.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22