Comisiile de cultura din Parlament, AVIZ pentru CNA: Narcisa IORGA - aviz NEGATIV. Radu Calin CRISTEA si Gabriel TUFEANU, avize POZITIVE

P.c. | 03.12.2014

Pe aceeași temă

Comisiile parlamentare de cultura s-au reunit, miercuri dimineata, pentru a audia candidatii propusi ca membri in CNA: Narcisa Iorga, Radu Calin Cristea si Gabriel Tufeanu. La sfarsitul lunii septembrie, Narcisa Iorga a fost propusa pentru un nou mandat de membru titular in CNA, de presedintele Traian Basescu. Radu Calin Cristea a fost propus pentru un nou mandat, de Guvern, aceeasi institutie propunandu-l si pe Gabriel Tufeanu. Comisiile de cultura au dat aviz negativ cu privire la numirea Narcisei Iorga ca membru in CNA, celelalte doua propuneri - Radu Calin Cristea si Gabriel Tufeanu - primind avize pozitive. Valentin Jucan a declarat ca, dupa numirile de astazi, in CNA vor exista 7 membri care execută ordinele PSD, relateaza Hotnews.

 

In ceea ce priveste candidatura Narcisei Iorga, au fost inregistrate 18 voturi "impotriva" si 7 "pentru", a precizat, la sfarsitul sedintei, presedintele Comisiei pentru cultura a Senatului, Georgica Severin.

 

Potrivit lui Severin, ceilalti doi candidati care au fost audiati de catre cele doua comisii parlamentare, Radu Calin Cristea si Gabriel Tufeanu, au primit avize favorabile, de admitere a candidaturii.

 

CITITI SI: CNA, somn de veci in campanie. MIZERIILE, CALOMNIILE SI DEZECHILIBRELE AU PRIMIT O SINGURA AMENDA si 3 SOMATII


Severin a mentionat ca Radu Calin Cristea a intrunit 18 voturi "pentru" si 7 voturi "impotriva", iar Gabriel Tufeanu a primit 14 voturi "pentru" si 11 voturi "impotriva".
 

Comisiile urmeaza sa prezinte raportul plenului reunit. Miercuri, de la ora 13.30, urmeaza sa se desfasoare sedinta reunita a Camerei Deputatilor si Senatului, avand pe ordinea de zi si aceste nominalizari pentru completarea CNA.

 

Consiliul National al Audiovizualului si-a incheiat activitatea la sfarsitul lunii octombrie si o va mai putea relua abia dupa ce Parlamentul va numi noi membri in locul celor ale caror mandate au expirat, respectiv Narcisa Iorga, Cristina Trepcea, Radu Calin Cristea si Christian Mititelu.


Pentru ca o sedinta a CNA sa poata sa aiba loc, Consiliul trebuie sa aiba un cvorum de opt din cei 11 membri numiti, potrivit Legii audiovizualului.

 

Valentin Jucan: CNA va avea 7 membri care executa ordinele PSD

 

Valentin Jucan, a tras un semnal de alarmă cu privire la nominalizările de astăzi pe Facebook : "Chiar în acest moment, în comisiile reunite pentru cultură din Senat și Camera Deputaților se pregătește numirea a încă trei membri CNA, din care doi sunt reprezentanți ai PSD. După votul de astăzi din plenul Parlamentului, CNA va fi înroșit cu șapte (7 !!) membri care execută ordinele PSD. Asta fără să mai punem la socoteală al optulea membru, propus de PC, care nu va fi numit astăzi, din motive de viciu de procedură. Pregătiți-vă de un CNA dictatorial și abuziv, pe modelul Laurei Georgescu care este încă în funcție."

 

Membrul PC la care face referire Valentin Jucan este Marius Epure, şeful Biroului de presă al Partidului Conservator (PC), a fost propus membru titular în Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) de Camera Deputaţilor, au declarat, miercuri, pentru Mediafax, surse din Comisiile pentru Cultură ale Parlamentului. Marius Epure este şi membru supleant în Consiliul de Administraţie al TVR, tot din partea PC.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22