Companiile înființate de Gabriela Firea preiau toți angajații de la administrațiile desființate

Redactia | 15.11.2018

Primăria Capitalei a anunțat că firmele înființate de Consiliul General va prelua toţi angajaţii din administraţiile recent desfiinţate, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

Pe aceeași temă

Mai mult, primarul Capitalei, Gabriela Firea, plusează și unii dintre cei 1.200 de noi angajați vor avea și salariile mărite cu 10%.

„Companiile municipale din cadrul Holdingului Municipal preiau toţi angajaţii din cadrul administraţiilor recent desfiinţate ale PMB, aspect prevăzut extrem de clar în hotărârile adoptate de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. De altfel, procesul de angajare în noile funcţii este deja demarat, parte din personal fiind deja angajat pe posturi cu contracte de muncă pe perioadă nedeterminată, fără perioada de probă şi cu menţinerea drepturilor salariale, la care se va adăuga un procent de 10%, parte urmând să fie încadrate în perioada imediat următoare”, se arată în comunicatul citat.

Astfel, angajaţii Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement urmează să fie preluaţi de trei companii municipale, şi anume Compania Municipală Întreţinerea Arborilor şi Spaţiului Verde, Compania Municipală Parcuri şi Grădini, Compania Municipală Agrement. Dintr-un total de 470 de angajaţi ALPAB, 213 vor fi transferaţi către noua Direcţie Generală de Administraţie, restul de personal urmând a fi preluat de cele trei companii.

Referitor la Administraţia Fondului Imobiliar, 10 angajaţi ai acestei instituţii, dintr-un total de 153, au fost deja încadraţi pe posturi în cadrul Companiei Municipale Imobiliare, urmând ca ceilalţi să fie preluaţi de Direcţia Generală de Administraţie.

De asemenea, personalul Administraţiei Străzilor Bucureşti va fi preluat de trei companii – Compania Municipală Parking, Compania Municipală Poduri şi Pasaje şi Compania Municipală Managementul Traficului. În prezent, în cadrul acestor companii sunt disponibile aproximativ 700 de posturi, menţionează PMB.

Administraţia Străzilor Bucureşti are un număr total de 345 de salariaţi, din care 77 urmează să fie preluaţi de noua Direcţie Generală de Administraţie. De asemenea, alte 33 de persoane au fost deja angajate de companiile municipale, iar pentru restul companiile municipale au făcut deja oferte de angajare pe funcţii cu un profil similar de activitate.

În ceea ce-i priveşte pe cei 202 angajaţi ai Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, aceştia urmează a fi angajaţi în cadrul Companiei Municipale Cimitire Bucureşti, se precizează în comunicat.

Articolul este publicat în cadrul proiectului ”Capitalismul de stat”, finanțat de Fondul pentru Democrație.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22