Comunistii din Republica Moldova reactioneaza la vizita lui Klaus Iohannis la Chisinau: E inadmisibil ca un reprezentant dintr-o tara vecina sa se amestece in procesul electoral din Moldova

T.d. | 29.11.2014

Pe aceeași temă

Vizita efectuata de Klaus Iohannis la Chisinau a provocat o reactie dura din partea Partidului Comunistilor din Republica Moldova (PCRM). Formatiunea a transmis ca "este inadmisibil ca un reprezentant al puterii dintr-o tara vecina sa se amestece in procesul electoral din Moldova", potrivit Ziare.com.

Intr-un comunicat de presa emis de PCRM si citat de Unimedia, se mentioneaza ca "este inadmisibil ca un reprezentant al puterii dintr-o tara vecina sa se amestece in procesul electoral din Moldova".

De asemenea, comunistii sustin ca "poate fi pusa la indoiala pozitia ferma exprimata de Iohannis in campania pentru Cotroceni cu privire la decizia categorica, in caz de cistig, de a lupta cu coruptia in tara sa".

"In conditiile in care un presedinte ales isi doreste pentru poporul sau sa fie eliberat de sub dominatia clanurilor oligarhice si a coruptiei, ar fi bine ca si vecinilor sai sa le doreasca acelasi lucru. Presedintele ales al Romaniei a decis altfel, sa se implice in treburile interne ale statului vecin prin promovarea, contrar normelor legale si morale, a unor personaje care au dus Moldova la degradare", se mai arata in comunicat.

CITESTE SI: Presedintele Curtii Constitutionale din Republica Moldova: Rusia se implica MASIV si NEDORIT in alegerile parlamentare

PCRM indeamna autoritatile electorale de la Chisinau "sa nu admita ca in scrutinul pentru parlamentarele din 30 noiembrie sa fie prezent factorul extern, indiferent de zona geografica a acestuia si de statut".

Presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis, a decis sa vina la Chisinau, in prima sa vizita de dupa victoria in alegerile prezidentiale, pentru a transmite un mesaj de sustinere pentru Partidul Liberal Democrat, partid ce face parte din familia Partidului Popular European. In plus, acesta a avut o serie de intrevederi oficiale sau neoficiale, inclusiv cu presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

In Republica Moldova au loc, duminica, alegeri parlamentare. La finele unei intalniri pe care a avut-o cu presedintele PLDM, Vlad Filat, Klaus Iohannis si-a exprimat "intregul sprijin pentru consolidarea democratiei si alinierea la normele europene a Republicii Moldova".

Iohannis a mai aratat ca "Romania are o datorie de necontestat fata de Republica Moldova. Unul din obiectivele principale ale politicii externe a Romaniei este sustinerea in cel mai clar mod cu putinta a parcursului european al Republicii Moldova".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22