Conducerea PSD i-a retras sprijinul politic lui Tudose.Premierul si-a dat demisia

Iulia Mincu | 15.01.2018

Membrii CEx ar fi decis prin vot secret retragerea sprijinului politic pentru premierul Mihai Tudose dupa o sedinta care dureaza de ore bune si care a fost extrem de tensionata, potrivit unor surse din PSD citate de televiziunile de stiri. Premierul si-a dat demisia.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE Paul Stanescu va asigura interimatul pentru functia de  prim ministru.

 

UPDATE A demisionat si vicepremierul Marcel Ciolacu.

 

UPDATE - Tudose anunță că-și va da demisia. A spus, la ieșirea din ședința CEx, că se supune deciziei colegilor. ” Ma supun deciziei colegilor. Plec cu fruntea sus”.

 

UPDATE Au fost doar patru voturi in favoarea demisiei, restul fiind pentru retragerea sprijinului politic.

 

UPDATE Membrii CEx ar fi decis prin vot retragerea sprijinului politic pentru premierul Tudose, potrivit stiripesurse.ro.

 

UPDATE Se voteaza secret daca se retrage sprijinul politic al lui Mihai Tudose, relateaza televiziunile de stiri.

 

UPDATE - 50 la 10, este raportul de forțe, în favoarea lui Dragnea, scrie DC News. Cu toate acestea, scrie sursa citată, nu se va ajunge la o retragere a sprijinului pentru Tudose ci i se va da posibiltiatea să iasă din scenă onorabil printr-o demisie de onoare. 

 

UPDATE - Senatorul Ecaterina Andronescu a avut o ieșire foarte nervoasă și le-a cerut liderilor Partidului Social Democrat să plece acasă, pentru ca acesta este singurul mod în care partidul mai poate fi salvat, transmite România TV, citată de DC News..  Totodată, potrivit aceleiași surse, Ecaterina Andronescu i-a reproșat premierului Mihai Tudose că nu și-a asumat legile justiției și le-a trimis în Parlament. 

 

UPDATE Primii care au ieșit la atac sunt cei din tabăra lui Liviu Dragnea, care au cerut explicit demisia premierului Mihai Tudose. Ionel Arsene, președintele PSD Neamț și al CJ Neamț și liderul PSD Vaslui Dumitru Buzatu, ultimul foarte vocal în ultima vreme în sprijinul lui Dragnea, au cerut demisia lui Tudose.  Tudose, însă, va alege să joace tare și nu își va da demisia, la solicitarea taberei lui Liviu Dragnea, scrie stiripesurse.ro.

 

UPDATE -  Antena 3 anunta ca daca s-ar ajunge la cererea retragerii sprijinului politic al premierului, tabara Dragnea ar avea 37 de voturi, iar cea a lui Mihai Tudose s-ar apropia de 28-29 de voturi.

 

UDPATE - Ședința a început prin expulzarea, din ședință, a unui invitat, la solicitarea premierului Tudose: Cătălin Rădulescu. Acesta ar fi fost invitat al lui Dragnea.

 

UPDATE - Telefoanele membrilor CEx au fost predate într-un coș la intrarea în ședință. Detaliul este menit a da indicii despre starea de suspiciune și neîncredere în care se desfășoară ședința. 

 

Liviu Dragnea a obtinut semnaturile a 30 de lideri de orgnizatii pe o scrisoare prin care se cere demisia lui Tudose. Cei mai mulți dintre ei sunt numiți provizoriu, cu dispensă de la centru, semnată chiar de Liviu Dragnea. Despre care mai mulți alți lideri spun că este neprincipială, pentru că se constituie ca element de presiune asupra CEx. Dragnea mimează inocența și pasivitatea, susținând că a evitat ieșirile publice din ultima vreme, fapt contrazis de memoria ultimelor zile în care a intervenit direct sau prin interpuși pentru a întreține și acutiza conflictul cu Tudose. Cât privește scrisoarea, care amintește de cele din vremea comunismului, de susținere a fiului iubit, surse din partid spun că a fost concepută și semnată chiar în biroul său de la Camera Deputaților și este o modalitate abilă prin care se forțează demisia colericului Tudose.  

 


Mihai Tudose a rezistat doar 6 luni si jumatate in functia de premier. Guvernul condus de Mihai Tudose a primit votul de investitura al Parlamentului pe data de 29 iunie 2017, la doua zile dupa ce Tudose fusese propus pentru functia de premier de coalitia PSD-ALDE.

Predecesorul lui Mihai Tudose, Sorin Grindeanu, primul premier al coalitiei PSD-ALDE dupa alegeri, a rezistat in functia de prim ministru mai putin de 6 luni.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22