Conflictul Dragnea - Tudose: Iordache sare în apărarea miniştrilor cu probleme penale

E.b. | 10.10.2017

Florin Iordache, deputat PSD, fost ministru al Justiţiei, părintele controversatei OUG 13, a declarat că discuțiile între președintele partidului și premier trebuie finalizate cât mai repede.

Pe aceeași temă

 

El a menționat că orice decizie privind remanierea Guvernului se va lua în CExN și că partidul rămâne unit.

 

"Partidul face ce a făcut și până acum, rămâne unit. Chiar dacă sunt discuții între președinte și prim-ministru, din punctul meu de vedere, aceste discuții trebuie cât mai repede finalizate, tranșate, închise în așa fel încât obiectivul nostru este acela de punere în aplicare a programului de guvernare", a afirmat Florin Iordache, conform Agerpres,  menționând că "așa-zisul conflict" trebuie să fie finalizat.


Întrebat în legătură cu anunțul premierului privind o remaniere, Iordache a răspuns: "Premierul nu a făcut niște anunțuri explicite, am văzut și eu interviul premierului. Fără îndoială, la fiecare dintre nume va veni cu o explicație. Și eu aștept din partea premierului, dacă are observații la unul sau altul dintre miniștri. Și decizia va fi luată, fără îndoială, într-un CExN".


În legătură cu o eventuală decizie de remaniere a miniștrilor cu probleme penale, Iordache a susținut ideea prezumției de nevinovăție.

 

"Prezumția de nevinovăție ați auzit-o enunțată și la comisia noastră. Hai să vedem acel anunț materializat într-o solicitare din partea premierului și apoi discutăm. Nu cred că putem elimina pe cineva numai că există o anumită suspiciune. Dacă noi facem Guvernul pe suspiciuni este foarte grav", a adăugat deputatul PSD.

 

El a afirmat că orice decizie de remaniere se va lua în PSD.

 

"Partidul, organizatoric, este condus de un președinte (...). Orice decizie trebuie luată într-un cadru de partid. Chiar și propunerea de prim-ministru a venit tot într-un cadru de partid, cu o conducere a președintelui. Observațiile pe care premierul le-a făcut pot fi foarte bine discutate într-un cadru instituțional și tot într-un cadru instituțional se ia decizia. Nu discutăm pe surse, pe zvonuri", a adăugat Iordache. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22