Consilier de stat, demisie din Guvern. De ce il acuza pe seful Cancelariei premierului

Tudor Despina | 15.01.2016

Un consilier de stat pe problemele romilor a demisionat din Guvern. Dana Varga sustine ca seful Cancelariei premierului ar fi spus ca “exista prea multi tigani in Guvern”.

Pe aceeași temă

 

Dana Varga e presedinte al departamentului de minoritati in formatiunea condusa de Calin Popescu-Tariceanu (ALDE) si a fost consiliera a acestuia pe cand copresedintele ALDE era premier. Ea a demisionat joi, pentru ca vineri sa afirme ca seful Cancelariei premierului Ciolos, Dragos Tudorache, i-ar fi spus ca “exista prea multi tigani in Guvern” si ca nu mai e nevoie de serviciile ei, arata Hot News.

 

Desi Dragos Tudorache nu a putut fi contactat pentru un raspuns, biroul de presa al Guvernului a precizat, intr-un comunicat publicat vineri, ca primul ministru Dacian Ciolos nu a avut inca "oportunitatea" de a "studia si de a se pronunta" in ceea ce priveste demisia Danei Varga.

 

"Declaratiile doamnei Varga din presa si din textul demisiei nu sunt impartasite de Premier sau de Seful Cancelariei. Pe fondul atributiilor acoperite de doamna Dana Varga trebuie mentionat faptul ca, in noua configuratie a Cancelariei Prim-Ministrului, problematica romilor se regaseste acum integrata in cadrul Departamentului de politici privind incluziunea sociala si drepturile omului", se mai arata in comunicatul Guvernului.

 

“Seful Cancelariei Primului Ministru mi-a cerut demisia pe motiv ca "sunt prea multi romi in Guvern si nu prezint incredere". Motivul demisiei a fost solicitarea expresa a cancelarului Ioan Dragos Tudorache, care a spus ca: "sunt prea multi romi in Guvern si nu prezint incredere", a declarat Dana Varga. "M-a afectat foarte mult afirmatia domnului Tudorache, pe care de altfel am si invocat-o in demisia inaintata", mai sustine ea. Dana Varga a fost numita consilier de stat in cadrul Cancelariei premierului de catre Victor Ponta in Ianuarie 2015.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22