Consilier general: La una din companiile municipale salariul mediu este de 9.800 lei pe lună

Laurentiu Gheorghe | 27.04.2020

Liderul consilierilor PNL, Stelian Bujduveanu, atrage atenția asupra companiilor municipale înființate de Firea, unde „salariile medii sunt de 3 ori mai mari decât salariul mediu pe economie”.

Pe aceeași temă

Liderul consilierilor generali PNL Stelian Bujduveanu afirma ca in sedinta de joi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) se va discuta bugetul companiilor municipale, din care unele au „salarii medii de 3 ori mai mari decat salariul mediu pe economie".

„Salariile in companiile Primariei Generale sunt de trei ori mai mari decat salariul mediu‼️ Firmele municipale infiintate de Gabriela Firea pe banii bucurestenilor pentru proptelele PSD, DECLARATE ILEGALE DE INSTANTA, vor toca si anul acesta sute de milioane de euro, desi criza financiara generata de coronavirus a lasat zeci de mii de oameni fara job-uri. Atentie, urmeaza sume care va pot afecta emotional, mai ales ca le suportati din buzunarul dumneavoastra!”, sustine Stelian Bujduveanu, luni, intr-o postare pe Facebook.

Consilierul general PNL afirma ca, la Compania Municipala Publicitate si Afisaj, castigul mediu este de 9.800 de lei/luna, in conditiile in care salariul mediu net in Bucuresti e de circa 3.700 de lei, in timp ce salariul mediu in tara e de aproximativ 3.176 de lei.

„Un singur lucru explica nivelul imens de salarizare: obsesia Gabrielei Firea pentru PR. Asadar, Gabriela Firea plateste clientela de partid din bani publici cu salarii de peste trei ori media pe tara”, adauga el.

Potrivit lui Bujduveanu, la Compania Municipala Tehnologia Informatiei, castigul mediu este de 7.900 de lei/luna, si „probabil sunt angajatii care inca se straduiesc sa scoata dosarele cu sina”.

El sustine ca „cele 23 de firme ale primariei, intre timp comasate, dar care si-au pastrat numarul de angajati si mai ales de directori, au in 2020 un buget estimat la peste 2,8 miliarde de lei (583 milioane de euro)”.

„Daca tot se plange de bugetul prea mic al Capitalei, Gabriela Firea sa spuna public ce s-a intamplat cu imprumuturile acordate de catre Consiliul General acestor firme in momentul infiintarii lor. Vor mai fi rambursati acesti bani catre bugetul Capitalei sau au intrat intr-o gaura neagra? Un primar responsabil colecteaza bani in buget, nu-i risipeste pe imprumuturi care servesc doar cumetriile politice”, mai spune Stelian Bujduveanu.

Conform acestuia, cheltuielile cu angajatii se ridica la aproximativ 644 milioane lei (134 milioane de euro).

„Si aici trebuie separate lucrurile. Unii angajati au fost mutati cu forta din foste departamente ale primariei, desfiintate inutil de Gabriela Firea. Sunt oameni profesionisti, care isi fac treaba. Insa o parte din angajati, «sefimea» au venit pe filiera PSD cu scopul de a servi interesului personal al primarului general, nicidecum interesul public. Capuse bugetare, care ar trebui imediat indepartate”, afirma Bujduveanu, mentionand ca „doar salariile consiliilor de administratie si ale directorilor - sefime selectata direct de Gabriela Firea - se ridica la circa 20 milioane lei (peste 4 milioane de euro)”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22