Consilieră a lui Dăncilă, demisie din ALDE: Nu pot continua fără demnitate și principii adevărate

Dora Vulcan | 29.08.2019

Consilierul premierului Viorica Dăncilă pe probleme ale romilor, Dana Varga, a demisionat din ALDE, nemulțumită de susținerea pe care partidul condus de Popescu Tăriceanu i-a acordat-o lui Mircea Diaconu.

Pe aceeași temă

UPDATE - ALDE reacționează și spune că, de fapt, Varga a ales să rămână lângă Dăncilă pentru că, după decizia ALDE de a o sancționa în urma postării sale în care l-a comparat pe Iohannis cu Hitler și cerându-i lui Dăncilă să o demită, premierul a refuzat.

***

Varga spune că nu a luat decizia ”pentru funcția” ei ci pentru că nu poate continua politica ”fără demnitate, fără principii adevărate, fără implicare continuă, fără comunicare si, în niciun caz, cu prejudecăți din partea unor colegi”.

Ea spune că a fost dezamăgită încă din timpul campaniei pentru alegerile parlamentare din 2016 când a candidat ”pe județul Mureș” și s-a ”trezit singură în campanie, fără implicarea unor colegi” de care avea cea mai mare nevoie.

Ea spune că din 2016 a observat ”deterioarea comunicării de la centrul ALDE care în ultima vreme a devenit extrem de defectuoasă” și mai spune că în ultima perioada a ”simțit prejudecățile anumitor colegi, mai ales când Departamentul pentru Minorități a fost desființat”, ceea ce pentru a ”a însemnat pentru mine o jignire după munca și dedicarea” consacrate muncii în acest.

Ceea ce, însă, pare că ar fi motivat-o pe consiliera lui Dăncilă să părăsească ALDE a fost decizia ALDE de a ieși de la guvernare și de a susține un candidat ”un candidat independent, care o să facă politică într-un rol de „comedie”.

Dana Rozalia Varga, consilier de stat al premierului Viorica Dăncilă pe probleme ale romilor. a intrat în atenția publică după ce a distribuit la începutul acestei luni o postare în care președintele Klaus Iohannis este comparat cu Adolf Hitler.

Postarea a fost postată pe contul personal al acesteia și a fost ștearsă ulterior.

citește și Dana Varga, fiică de bulibaşă interlop, consilier al premierului.A protestat la Cotroceni

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22