Consilierii USB critica modul in care Primaria Sectorului 3 administreaza banii cetatenilor

Vlad Toma | 22.07.2016

Uniunea Salvati Bucurestiul Sector 3 critica modul in care primaria acestui sector intelege sa administreze banii cetatenilor, anuntand ca a votat impotriva aprobarii execuției bugetare pe trimestrul II și a rectificarii bugetare pe 2016. USB critica de asemenea lipsa de transparenta in prezentarea principalelor date ale bugetului pe site-ul institutiei.

Pe aceeași temă

 

"Dacă nici consilierii nu primesc informațiile complete, ne întrebăm cât de multe informații primesc cetățenii?", arata reprezentantii USB.

 

"Primăria Sectorului 3 (Robert Negoiță și majoritatea PSD-ALDE-PMP-PNL) înțelege prin buget un simplu calcul matematic ce cumulează veniturile și cheltuielile fără nicio altă explicație. Execuția bugetară presupune, pe lângă prezentarea liniilor unde veniturile și cheltuielile au variații semnificativ sub ce a fost bugetat, și cauzele acestor nerealizări, impactul asupra sectorului, precum și măsurile ce trebuiesc luate pentru a remedia situația," transmit consilierii USB.

 

"In cadrul semestrului I, pe partea de Venituri, deficitul este de 196 milioane RON (28%) cea mai mare parte provenind din nerealizarea veniturilor din fondurile europene (106.5 milioane RON), deficit ce, “în buna tradiție” a Sectorului 3, va fi acoperit cel mai probabil de înca un împrumut. La nivelul Cheltuielilor, bugetul indica un deficit de 358 milioane RON (51%) cea mai mare parte provenind din capitolele Învățământ și Locuințe si Dezv. Publică (vom vedea iar la toamnă școli realibitate în grabă...)," arata USB Sector 3.

 

O alta problema denuntata de consilierii USB ai sectorului 3 este lipsa de transparenta in privinta bugetului primariei: "USB denunță așa-zisa transparență a bugetului, acesta fiind postat pe site-ul primăriei într-un format indescifrabil și neprietenos cu cetățenii care nu au cunoștințe în domeniul economic."

 

Consilierii anunta ca au votat impotriva "acestui mod SUPERFICIAL de a gestiona banii cetățenilor (punctele 2 și 6 de pe ordinea de zi privind aprobarea execuției bugetare pe trimestrul II și rectificarea bugetară pe 2016)" si cer "o gestionare responsabilă a bugetului, explicarea variațiilor mai mari de +/- 20% sau 0.1% din total buget, precum și afișarea bugetului în format editabil."

 

"Pentru punctele 3, 4 și 5 (realocarea unor împrumuturi) USB s-a abținut de la vot datorită lipsei unei minime explicații din partea aparatului primăriei asupra realocării acestor sume. Explicațiile au fost cerure în cadrul comisiilor de specialitate însă un răspuns clar nu a fost primit.

 

USB a susținut și va susține în continuare investițiile în învățamânt și creșterea calității vieții cetățenilor din sector, însă mandatul primit de la aceștia este pentru TRANSPARENȚĂ în decizii, transparență ce nu a existat în cadrul ședinței de luni," au mai transmis consilierii USB.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22