Consultari presedinte-premier privind un nou ministru de Finante (surse)

T.d. | 19.03.2015

Pe aceeași temă

Maine ar urma sa aiba loc consultari intre presedintele Iohannis si premierul Ponta privind un nou ministru de Finante, potrivit unor surse.

Premierul Victor Ponta a declarat azi că aşteaptă întoarcerea preşedintelui Klaus Iohannis de la Bruxelles pentru a se consulta cu şeful statului înainte de a face o propunere pentru postul de ministru al Finanţelor Publice, potrivit stiripesurse.

Prim-ministrul a aprobat astăzi demisia lui Darius Vâlcov, urmărit penal pentru trafic de influenţă. Tot astăzi, şefa DNA, Laura Kovesi, a transmis procurorului general al României referatul cauzei, în vederea sesizării Senatului, pentru formularea cererii de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a lui Vâlcov.

Procurorii il acuza pe Valcov ca, in timpul mandatului de primar la Slatina, ar fi modificat in mod abuziv caietul de sarcini pentru o licitatie in cadrul proiectului “Extinderea si reabilitarea sistemelor de alimentare cu apa si apa uzata in judetul Olt”. Astfel, ca urmare a acestui fapt, o anumita firma a castigat licitatia.

Anchetatorii sustin ca, in schimbul sprijinului acordat, administratorul in cauza i-ar fi propus lui Valcov 20% din valoarea sumelor incasate din contractele de executie.

Procurorii anticoruptie vorbesc, in acest caz despre o suma de aproximativ 2 milioane de euro, care ar fi fost primita de Darius Valcov.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22