Contestatia depusa de Clotilde Armand ajunge la Curtea Constitutionala

Vlad Toma | 15.06.2016

Clotilde Armand, candidata USB la primaria sectorului 1, a anuntat, pe contul sau de Facebook, ca Judecatoria Sectorului 1 a decis sa trimita Curtii Constitutionale a Romaniei contestatia pe care a depus-o.

Pe aceeași temă

 

Contestatia depusa de Armand era legata de faptul ca un primar ales doar de 10% din electorat nu ar fi reprezentativ.


"Am fost citata astazi la Judecatoria Sectorului 1, astazi la ora 4. S-a judecat problema cu exceptia de neconstitutionalitate invocata de mine in contestatia depusa la Biroul Electoral de Sector si sunt foarte fericita sa va anunt ca judecatorul a dispus trimiterea catre Curtea Constitutionala a exceptiei invocate de noi. Adica, ne vom regasi in fata Curtii Constitutionale pentru a explica faptul ca legea, asa cum este, nu permite o reprezentativitate buna in alegeri.


Este a doua oara cand aceasta problema ajunge in fata CCR. Prima data a fost depusa de Liviu Avram dar a fost respinsa pentru ca domnul Avram nu nu avea calitatea de candidat plasat pe locul al doilea. Dar eu am aceasta calitate si sper ca CCR va admite aceasta exceptie.

 

Aceasta exceptie nu este retroactiva, va fi pentru viitor, dar cum am spus deja, noi nu ne aflam intr-un timp politic. Ceea ce facem este pentru viitor. Noi vrem ca alegerile sa fie reprezentative. Nu vrem ca anumite partide sa foloseasca aceste alegeri odata asa, odata asa... numai cum le convine. Vreau sa faceti comparatie cu ce a decis acum Senatul, care a adoptat tacit, adica fara dezbatere, o schimbare a legii alegerilor locale. Va amintiti ca a fost o dezbatere imensa inainte de alegeri, dar dupa alegeri nu le mai pasa deloc. Ma bucur ca putem merge la CCR si vedem", a spus Clotilde Armand.  

 

Ea a precizat ca cererea USB legata de renumararea voturilor in sectorul 1 va fi de asemenea judecata spre sfarsitul acestei saptamani. Candidata USB la primaria sectorului 1 a anuntat ieri ca a ales sa fie consilier local la sectorul 1, renuntand la locul din Consiliul General al Bucurestiului.

 

Cateva sute de persoane au protestat sambata, in Piata Universitatii, pentru a cere renumararea voturilor din sectorul 1. In acest sector, Clotilde Armand, candidata USB, a pierdut in cele din urma alegerile in fata lui Dan Tudorache, candidatul PSD, desi avea un avantaj de cateva procente dupa inchiderea urnelor.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22