Controversatul Bamboo. Şi cauzele incendiului de acum 12 ani sunt încă neeleucidate

E.b. | 21.01.2017

Bamboo, care a fost mistui de incendiu sâmbătă dimineaţa, era un nume de referinţă pentru amatorii de petreceri în cluburi de nopate. A fost printre primele cluburi din Bucureşti care copiau modelul occidental. Era frecventat de vedete, oameni de afaceri, sportivi sau tineri de bani gata.

Pe aceeași temă

 

 

Bamboo a fost de mai multe ori centrul unor poveşti controversate: de la incendiul care a mistuit clubul acum 12 ani, până la protestul deschis faţă de interdicţia fumatului în cluburi, conform stiri.tvr.ro.
 

Bamboo a devenit de-a lungul timpului un pol al distracţiei de lux din Capitală. Chiar şi cei care nu au călcat vreodată în club ştiu că este locul unde, după lăsarea nopţii, îşi dau întâlnire vedetele.

 

Cei care au fost sau sunt printre patronii clubului, Joshua Castellano şi cunoscutul creator de modă Cătălin Botezatu, au contribuit la faima locului.

 În spatele afacerii Bamboo stă oficial un cetăţean italian dintr-o familie controversată, care are legături inclusiv cu temuta Camorra, organizaţia mafiotă din sud-estul Italiei, conform Digi24. Giosue Castellano deţine în România mai multe cluburi de lux în Capitală şi pe litoral.

 

 

S-a vorbit despre un scurtcircuit, dar şi de o mână criminală

 

 

În 2005, când clubul a mai fost mistuit de foc, cei doi erau în interior. Nimeni nu a păţit nimic. Cauzele incendiului de atunci au rămas necunoscute. S-a vorbit despre un scurtcircuit, dar şi de o mână criminală.

 

Semnele de întrebare l-au vizat pe patronul Joshua Castellano, de origine siciliană.

 

 

Între timp, acţionarii clubului s-au schimbat, iar Joshua Castellano şi Cătălin Botezatu nu mai apar în acte.

 

Localul este operat de Morgana Invest SRL, deţinută de Vicenzo Castellano, nepotul lui Joshua, şi societatea Bamboo Tei SRL. Ultima are 3 acţionari italieni şi o societate înregistrată în Cipru.

 

În ultimul timp, clubul Bamboo a devenit centrul unei alte controverse. Se fuma sau nu înăuntru? Mai multe fotografii postate pe reţelele de socializare arată că s-ar fi încălcat legea.

 

După 2005, Bamboo a renăscut din cenuşă. An de an, interiorul a fost reamenajat, iar în 2010 a fost construită şi o scenă spectaculoasă. A amenajat-o aceeaşi echipă care a lucrat pentru Cirque du Soleil şi Moulin Rouge.

 

Clubul avea 10 mii de metri pătraţi.

 

Incendiul de sâmbătă dimineaţă a transformat totul în scrum.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22