Controversatul Mihai Tudose, cele mai mari şanse să fie propus premier de PSD

E.b. | 26.06.2017

Informaţii de ultima oră relevă că liderii PSD, in frunte cu Liviu Dragnea, s-ar fi hotărât asupra numelui de premier cu carepropuneri de premier cu care va merge consultările de la Cotroceni, conform Digi24. Mihai Tudose, actualul ministru interimar al Economiei, cele mai mari şanse.

Pe aceeași temă

 


 UPDATE : Mihai Tudose ar fi propunerea PSD  pentru funcția de premier.

 

Decizia va fi luată prin vot de către membrii CExNToaţi ceilalţi, propuşi în şedinţa PSD pentru acestă funcţie, au refuzat să preia conducerea Guvernului. 

 

Înainte de şedinţa CExN, în care se va stabili numele premierului, Liviu Dragnea, liderul PSD, a fost întrebat şi despre, Mihai Tudose, care a absolvit cursuri la Academia Naţională de Informaţii.

 

Aşadar, Mihai Tudose ar fi propunerea PSD  pentru funcția de premier.  El este ministru interimar al Economiei în Guvernul Grindeanu, demis prin moțiune de cenzură. A mai fost ministru al Economiei în Cabinetul Ponta 4 (decembrie 2014 - noiembrie 2015). 
 

Mihai Tudose, deputat PSD Brăila, şi, de 13 ani, preşedintele Comisiei pentru politică economică, reformă și privatizare din Camera Deputaţilor.

De asemenea, Florin Tudose este membru titular al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

 

De 10 ani, Tudose este Doctor în „Ştiinţe Militare şi Informaţii", diplomă primită la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul". În 2002, a urmat un curs de specializare la Bruxelles privind controlul parlamentar al forţelor armate NATO. A urmat cursurile Facultăţii de Ştiinţe juridice şi administrative Bucureşti.

 

Potrivit CV-ului său, Mihai Tudose a publicat, în calitate de autor unic şi de coautor, mai multe cărţi, printre care „Provocări strategice" şi "Schimbarea managerială. Managementul schimbării".

 

Ştirea iniţială/ Înainte de şedinţa CExN, în care se va stabili numele premierului, Liviu Dragnea, liderul PSD, a fost întrebat şi despre, Mihai Tudose, care a absolvit cursuri la Academia Naţională de Informaţii.

 

Chestionat dacă acel lucru este o problemă pentru şansele sansele sale, Dragnea a răspuns ironic, dar şi evaziv, făcând referire la Sorin Grindeanu: "Nu vreau să fiu răutăcios, dar alt premier, zilele trecute, se vorbea foarte bine, chiar dacă avea această şcoală".

 

Până acum se știa că Liviu Dragnea, președintele PSD, are în vedere patru persoane ca propuneri pentru funcția de premier – și doamne și domni, așa cum el însuși a subliniat. Mihai Tudose nu se regăsea printre aceștia, se vorbea mai mult despre Mihai Fifor care rămâne totuși pe lista scurtă conform informațiilor Digi24.

 

Mihai Tudose este un parlamentar cu state vechi, se află la al 5-lea mandat, este vicepreședinte PSD și un apropiat al lui Dragnea.

 

 

********************

 

 

În 2015, pentru Tudose a fost o situație specială. A intrat atunci în atenția presei pentru că a fost acuzat că a plagiat în teza de doctorat. Aceasta a fost obținută la Academia Națională de Informații, sub îndrumarea lui Gabriel Oprea, la rândul său acuzat de plagiat, acestuia din urmă fiindu-i retras titlul de doctor.

 

Mihai Tudose, deputat PSD la data susţinerii tezei de doctorat şi preşedinte al Comisiei pentru Politică Economică, reformă şi privatizare din Parlament, susținea anul trecut că a făcut cerere pentru renunțarea la titlul de doctor. 

 

„Eu am făcut o cerere în care spun că renunţ că nu mai, dar nu ştiu dacă s-a aprobat sau nu, dacă e de analizat sau nu. Mi se pare jenant să mă duc în faţa unei comisii care s-a antepronunţat. Pentru ce? Nu am profitat de titlul ăsta, n-am avut sport de vechime, bani, n-am profesat în baza lui, nu am luat niciun examen în baza lui. Am făcut aceste studii pentru mine, efectiv pentru mine, pentru nivelul meu de a înţelege ce se întâmplă în jur. Dacă chestia asta deranjează la oamenii politici, am înţeles. Pot trăi şi fără el.

 

O Doamne, nu (am plagiat - n.n.). Acuzaţia mea care a apărut de la cei care s-au ocupat de chestia asta e că am plagiat din Băsescu şi Ion Iliescu, adică nişte declaraţii ale domniilor lor când erau preşedinţi ai României, pe CSAT. Te duci în faţa unei comisii compusă de oameni care s-au antepronunţat. Pur şi simplu nu vreau să joc în filmul ăsta”, a spus Mihai Tudose. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22