Coreea de Nord a reluat testele cu rachetele cu rază scurtă de acțiune în Marea Japoniei

Laurentiu Gheorghe | 04.05.2019

Coreea de Nord a lansat mai multe proiectile neidentificate, cu raza scurta de actiune, in directia Marii Japoniei, in dimineata zilei de sambata, a informat agentia de stiri Yonhap.

Pe aceeași temă

Sefii Statului Major au declarat ca autoritatile din Coreea si SUA analizeaza detaliile rachetei, care a fost lansata in jurul orei 9 dimineata, a anuntat agentia de stiri sud-coreeana Yonhap, potrivit Reuters.

Nordul "a lansat mai multe runde de rachete din orasul Wonsan de pe coasta de est, in directia nord-est, astazi intre 9:06 si 9:27", a anuntat JCS intr-un comunicat de presa.

Acestea au zburat pentru o distanta de aproximativ 70 de kilometri pana la 100 de kilometri, a transmis JCS, adaugand ca autoritatile sud-coreene si americane analizeaza detaliile rachetelor.

"Armata noastra a urmarit indeaproape miscarile Coreei de Nord si a mentinut o pozitie in stransa coordonare cu SUA", a adaugat JCS.

Aceste rachete au venit la aproximativ 17 luni dupa ce tara comunista a lansat o racheta balistica intercontinentala Hwasong-15 (ICBM) la sfarsitul lunii noiembrie, sustinand ca poate pune intreaga zona continenta a SUA in raza sa de actiune.

JCS a anuntat mai devreme ca nordul a lansat mai multe rachete cu raza scurta de actiune, dar mai tarziu a revizuit anuntul pentru a descrie ceea ce a fost lansat ca "proiectile".

Schimbarea sugereaza ca lansarile ar putea implica mai multe lansatoare de rachete, nu rachete.

"Ceea ce a tras nordul de data aceasta nu este o racheta balistica", a spus un oficial militar.

Secretarul de presa al Casei Albe, Sarah Sanders, a declarat: "Suntem constienti de actiunile Coreei de Nord din aceasta seara. Vom continua sa monitorizam situatia cat va fi necesar."

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22