Corpul de control al premierului va face verificari in cazul scriitorilor din inchisori

Vlad Toma | 19.01.2016

Corpul de control al premierului Dacian Ciolos va face un control la Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP), in urma unei solicitari facute de ministrul Justitiei Raluca Pruna, transmite ziare.com

Pe aceeași temă

 

Conform sursei citate, ministrul Justitiei, in subordinea caruia functioneaza ANP, i-ar fi cerut premierului Ciolos sa trimita Corpul de control in inchisori, dupa ce fenomenul cartilor scrise in detentie a luat amploare.
 

Pruna a explicat ca verificarea trebuie facuta de catre Corpul de control al premierului, pentru ca in scandalul cartilor scrise de condamnati sunt implicati inclusiv profesori, universitati si edituri.
 

Ministrul a anuntat de asemenea ca va propune Guvernului abrogarea dipozitiei din lege care le permite detinutilor sa iasa mai repede din inchisoare pe baza asa-ziselor lucrari stiintifice scrise.


Intrebata daca ia in considerare schimbarea sefului Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), Catalin Bejan, sub conducerea caruia au fost eliberati mai multi detinuti pe baza cartilor, Pruna a raspuns ca "este prematur" sa ia o decizie. "Este prematur sa spun daca iau in considerare schimbarea sefului ANP. In luna ianuarie a fiecarui an exista o evaluare, dar faptele vorbesc de la sine despre competenta directorului ANP", a explicat ministrul, adaugand ca se poate spune ca a inceput o evaluare informala a lui Bejan.

 

"Exista o responsabilitate cel putin administrativa" in ceea ce il priveste pe directorul general al ANP, a subliniat Raluca Pruna. Numarul cartilor scrise in inchisori a crescut de la 90, in 2014, la 340 in 2015, a mai spus ministrul.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22