C.P. Tariceanu, despre protestele de duminica: Exista riscul sa ajungem la razboi civil

Vlad Toma | 30.01.2017

Călin Popescu Tăriceanu, presedintele Senatului, a declarat aseara, la B1 Tv, ca, daca s-ar organiza contramanifestatii, ar exista riscul sa se ajunga la un razboi civil.

Pe aceeași temă

 

Intrebat de Ion Cristoiu daca PSD si ALDE nu au fani sau militanti, presedintele Senatului a raspuns:

 

”Cred că reacționând cu aceleași arme, riscul este să ajungem într-un război civil. Adică îndepărtăm instituțiile democratice și legitime din joc, rolul Parlamentului, Guvernului, și atunci conducem România după ce într-o zi spune strada ceva, apoi spun altceva. E foarte periculos. Eu am această convingere: că dacă adversarul meu politic folosește arme care nu sunt legale, nu sunt contituționale, nimic nu îmi dă dreptul să procedez și eu la fel. Eu am o responsabilitate în plus, ca majoritate care trebuie să guvernez această țară, să conducem Parlamentul. Din acest motiv vă spun că stăm și ne gândim foarte bine și cântărim contramăsurile pe care trebuie să le adoptăm”, a declarat Tăriceanu, la B1 Tvin emisiunea Dosar de politician.

 

Zeci de mii de romani au iesit ieri in strada pentru a protesta contra modificarile legate de gratiere si de codurilor penale, modificari avute in vedere in aceste zile de ministrul Justitie Florin Iordache si de guvernul PSD/ALDE.

 

In Bucuresti, cifra participantilor a trecut de 40 000, existand de asemenea peste 10 000 de participanti la Timisoara si Cluj si alte mii in mai multe orase din tara si din strainatate. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22