Cristian Busoi, desemnat secretar general al PNL, pana la Congres

E.b. | 27.02.2017

​Europarlamentarul PNL Cristian Busoi, presedinte al filialei Bucuresti, a fost desemnat secretar general interimar al PNL, urmand sa se ocupe de organizarea alegerilor interne si a Conventiei Nationale. Liderul PNL Prahova

Pe aceeași temă

 

  

UPDATE: Iulian Dumitrescu a pierdut in fata lui Busoila votul dat dimineata de fostii liberali si, ulterior, s-a retras din cursa. Decizia a fost luata luni in Biroul Politic National intr-o lunga sedinta marcata de dispute intre vechii liberali.


De precizat ca functia de secretar general al partidului ii revine vechiului PNL, iar postul a ramas vacant dupa retragerea lui Marian Petrache, seful Consiliului Judetean Ilfov, ca urmare a dosarului deschis de DNA, conform HotNews.ro.
    


Cristian Busoi a condus PNL Bucuresti si in perioada alegerilor parlamentare, cand filiala a obtinut al doiea cel mai slab scor din tara - circa 11%. Acesta nu si-a depus mandatul, in ciuda faptului ca inca din decembrie au fost lideri din partid care au cerut ca liderii de filiale care au obtinut rezultate sub media partidului sa demisioneze.


Interesant este ca impotriva secretarului general interimar a votat unul dintre cei doi secretari generali adjuncti, Florin Roman (PNL Alba).


Dupa sedinta informala de duminica seara a catorva lideri din vechiul PNL s-a decis convocarea conducerii fostului PNL pentru luni dimineata, intr-o sedinta care sa desemneze secretarul general ce urma sa fie validat in Biroul Politic al partidului la ora 11.00.


Pe de alta parte, o parte dintre vechii PNL au contestat faptul ca au primit convocarea abia luni dimineata la ora 9.00 pentru sedinta ce trebuia sa inceapa la ora 10.00 si ca nu au putut participa. Potrivit unor surse din PNL, 10 lideri de organizatii nu au participat la acea sedinta, mare parte dintre acestea avand un scor peste medie la alegeri (multe dintre acestea din Ardeal).


La aceasta sedinta contestata s-a dat un vot pentru Cristian Busoi, care a primit 25 voturi pentru, in timp ce Iulian Dumitrescu a primit doar doua voturi.


Secretarul general adjunct al PNL, deputatul Florin Roman, declarase duminica, pentru News.ro, ca majoritatea organizatiilor PNL au decis ca il sustin pe liderul PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu, pentru a prelua interimar, pana la Conventia partidului din vara, functia de secretar general.


"Presedintii de organizatii ai vechiului PNL vor desemna propunerea de secretar general al PNL, functie interimara pana la Conventia din vara. In urma discutiilor, majoritatea liderilor de organizatii au decis un sprijin ferm pentru tanarul nostru coleg senatorul Iulian Dumitrescu, presedintele organizatiei Prahova", a mai spus Florin Roman.

 

El a adaugat ca in cursa pentru functia de secretar general al PNL a intrat si Cristian Busoi, insa despre acesta Roman sustine ca este "un coleg care nu a performat cu organizatia Bucuresti".


In sedinta BPN de luni, Roman a cerut sa se dea din nou un vot in randul vechilor liberali pentru aceasta functie, contestand ca fiind nestatutar cel dat de dimineata, intrucat sedinta respectiva fusese convocata de Marian Petrache si acesta nu mai detine nicio functie in partid.


Dumitrescu s-a retras din aceasta functie, astfel ca pana la urma s-a dat un vot pentru procesul verbal intocmit de dimineata, adica s-a validat desemnarea lui Busoi.

 

**********************

 

Ştirea iniţială / În acest moment, Bușoi trebuie să mai obțină și votul Biroului Permanent Național al partidului pentru a deveni oficial noul Secretar General. Acest pas este însă o formalitate. BPN nu se va opune propunerii făcute de către președinții fostului PNL, pentru că trebuie respectat protocolul de fuziune, iar postul numărul doi din partid  le revine acestora, conform stiripesurse.ro.


În acest sfârşit de săptîmână ar fi avut loc numeroase întâlniri și dispute pentru rezolvarea acestei probleme, desemnarea persoanei potrivite pentru postul de SG, după ce Dan Motreanu a refuzat propunerea de a prelua funcția, motivând că dorește să respecte criteriile de integritate. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22