Cristian Ghinea îl tachinează pe ministrul de Finanțe: Gargara s-a terminat, puneți mâna la treabă!

Laurentiu Gheorghe | 02.12.2021

Fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, îi aduce aminte ministrului PSD de Finanțe, Adrian Câciu, că a făcut „galerie isterică câteva luni”, dar că „etapa cu gargara s-a terminat”.

Pe aceeași temă

Ministrul Finanţelor Publice, Adrian Câciu a scris, joi, pe Facebook, după ce Comisia Europeană a virat României primii bani din PNRR, că pentru Executiv reprezintă o urgenţă construcţia unui cadru legal pentru a putea cheltui aceşti bani şi a precizat că va urma destul de repede şi un avans pentru partea de împrumuturi.

În replică, fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, i-a transmis actualului ministru de Finanțe PSD, Adrian Câciu, că astă vară a spus referitor referitor la PNNR că „vi se vând gogoși referitoare la faptul că PNRR va fi aprobat la finalul lunii septembrie”.

Iar acum, Câciu se laudă cu primele sume primite din PNRR: ”Lucrăm pentru a folosi banii din PNRR în beneficiul românilor! Alături de construcţia bugetului pe 2022, care este principalul efort al momentului pentru echipa de la Ministerul Finanţelor, o altă prioritate este folosirea banilor din PNRR”, a scris Câciu pe Facebook.

Ministrul Finanţelor afirmă că deja o primă tranşă de 1,8 miliarde de euro din granturi a intrat în conturile BNR, va urma destul de repede şi un avans pentru partea de împrumuturi.

„De aceea, reprezintă o urgenţă construcţia unui cadru legal pentru a putea cheltui aceşti bani. Voi lucra împreună cu colegii de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene la elaborarea unei ordonanţe de urgenţă pentru a stabili circuitele financiare necesare utilizării acestor fonduri. Trebuie să punem rapid aceşti bani la treabă în folosul comunităţilor din întreaga ţară!”, a mai spus Câciu.

Însă Ghinea nu-l iartă pe Câciu și îi aduce aminte declarația lui din această vară: Știu că vi se vând gogoși referitoare la faptul că PNRR va fi aprobat la finalul lunii septembrie (…) Dincolo de eșecul personal al lui Cristian Ghinea, care trebuie să demisioneze la 30 septembrie, cea mai mare problemă este că avansul pe PNRR nu intră în România în anul 2021”.

Dar același Adrian Câciu, tot în 2021, acum ministru PSD de Finanțe, spune la intrarea în țară a banilor: „Lucrăm pentru a folosi banii din PNRR în beneficiul românilor!"

”Bravo, domle! Ați făcut galerie isterică câteva luni, irațional și unfair. Hai, etapa cu gargară s-a terminat, puneți mâna la treabă.

Altfel, cu plăcere!

P.S. Câciu zice că lucrează la OUG pe fluxurile financiare, împreună cu MIPE. Era gata demult, dați-o naibii odată. Și vedeți că aveți niște bube mari la Ministerul Digitalizării (echipa + analiza de opțiuni pentru cloudul guvernamental). Focus, că acum e 31 decembrie și avem o listă de To Do.” a scris Ghinea pe Facebook.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22