Cristina Tarcea, șefa ICCJ: În spatele scandalurilor din justiție se află interese ascunse

Iulia Mincu | 08.03.2018

Anul 2017 a fost unul in care "nicio institutie din sistemul de justitie nu a fost scutita de scandaluri, dezvaluiri, bombe, breaking news-uri", a spus Președinta Înaltei Curți la bilanțul prezentat de Inspecția judiciară.

Pe aceeași temă

 

 


"Vorbind de anul 2017, nu pot sa nu remarc faptul ca Justitia, la fel ca intreaga societate, de altfel, a parcurs o perioada interesanta, un an interesant”, a remarcat Cristina Tarcea, punctând  că în spatele acestor evenimente se afla interese ascunse.

 

 

Cea mai mare parte a magistratilor isi desfasoara activitatea cu multa onestitate, dar au existat si cazuri care au afectat imaginea Justitiei, afirmă șefa ICCJ."Chiar daca stim cu totii ca de multe ori in spatele tuturor acestor evenimente se afla interese mai mult sau mai putin ascunse, la fel de bine cunoastem cu totii ca cea mai mare parte a magistratilor, judecatori si procurori, isi desfasoara activitatea cu multa onestitate, in conditii de anonimat, de decenta si de eficienta. Si, cu toate acestea, nu putem sa ignoram faptul ca in cursul acestui an interesant au existat comportamente care au depasit, uneori cu mult, limitele a ceea ce inseamna deontologie si care au fost de natura a aduce mari prejudicii de incredere si de imagine actului de justitie. Iar ceea ce este mult mai trist in afara acestor comportamente este faptul ca, in loc sa analizam lucid ceea ce s-a intamplat si sa gasim resursele interioare de a ne evalua propriile comportamente si propriile greseli, au fost destui cei, chiar din interiorul sistemului de justitie, care au amplificat ceea ce nu era de amplificat, au ignorat ceea ce nu era de ignorat, sau, si mai grav, au creat noi scandaluri din lucruri insuficient cunoscute sau pur si simplu necunoscute. Si toate acestea au creat scindare", a spus Tarcea potrivit Agerpres.

In opinia sa, corpul magistratilor nu prea exceleaza prin unitate si "nu a existat un alt an in care acesta sa fie mai lipsit de unitate".Cristina Tarcea a afirmat ca nu stie cat de "iubita sau de urata este Inspectia Judiciara de unii sau de altii", dar important este găsirea unei căi spre normalitate.

 

”Imi doresc ca, impreuna, noi toti sa gasim calea spre normalitate. Daca nu o facem noi, nu o sa o mai faca nimeni. Dimpotriva, se va specula orice bresa si orice lipsa de unitate a corpului magistratilor", a mai spus Cristina Tarcea.

 

 


 


 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22