CSAT: Sedinta pentru implementarea deciziilor adoptate la Summitul de la Varsovia

Vlad Toma | 26.07.2016

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii se reuneste astazi, la ora 11, la Palatul Cotroceni, anunta CSAT pe site-ul oficial al institutiei.

Pe aceeași temă

 

Membrii CSAT vor avea in primul rand in vedere o analiza a concluziilor Summitului NATO de la Varsovia, analiza axata pe nevoia de aplicare a deciziilor legate de Romania.

 

"Marţi, 26 iulie a.c., începând cu ora 11.00, la Palatul Cotroceni, va avea loc o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis.

 

În cadrul şedinţei se va analiza modul de reflectare a mandatului României în documentele finale ale Summitului NATO din 8-9 iulie a.c., de la Varşovia, şi se vor stabili măsurile şi acţiunile care trebuie întreprinse pentru implementarea deciziilor adoptate," anunta CSAT.

 

Printre problemele discutate se vor numara probabil si lovitura de stat esuata din Turcia si atentatele teroriste care au avut loc in ultima perioada in tarile UE.

 

Unul dintre cele mai importante summit-uri NATO din ultimii ani a avut loc la acum cateva saptamani, in Varsovia, Polonia. Scopul summitul era asigurarea aliatilor estici in fata actiunilor Rusiei, dupa anexarea peninsulei Crimeea.

 

Statele NATO au aprobat trimiterea a patru batalioane mul­ti­na­țio­na­le în sta­tele baltice și Polonia. Batalioanele vor fi coordonate de Germania, Marea Britanie, Ca­nada și SUA. Romania va gazdui de asemenea o brigada din care vor face parte soldati bulgari si posibil polonezi. Scutul anti-racheta din Romania a trecut la acest summit din subordinea SUA in subordinea NATO.

 

Moscova a anuntat, in urma summitului, ca va purta discutii cu NATO despre masurile aprobate in privinta statelor baltice si a Poloniei si despre noua situatie de securitate creata de scutul anti-racheta din Europa.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22