CSM i-a trimis presedintelui Iohannis documentele pe baza carora s-a avizat numirea lui Horodniceanu la sefia DIICOT

P.c. | 13.05.2015

Pe aceeași temă

Consiliul Superior al Magistraturii a transmis presedintelui Klaus Iohannis documentele si inregistrarea audio-video a sedintei pe baza carora Consiliul a avizat favorabil numirea lui Daniel-Constantin Horodniceanu pentru functia de procuror-sef al DIICOT, au declarat reprezentatii CSM, conform ziare.com


Klaus Iohannis a cerut CSM, luni, stenograma sedintei in care a fost intervievat Daniel-Constantin Horodniceanu, precum si documentele avute in vedere in adoptarea Hotararii prin care s-a dat aviz favorabil. CSM a precizat insa ca stenogramele sedintei nu au fost trimise, intrucat acestea nu se mai realizeaza inca din 2011, cand s-a realizat o modificare a Regulamentului CSM.
 

"In vederea exercitarii prerogativelor de numire in functie a procurorului-sef al DIICOT, prevazute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, Presedintele Romaniei a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, spre consultare, stenograma sedintei Sectiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, din data de 04 mai 2015, sedinta in care a fost intervievat candidatul propus de ministrul Justitiei, precum si documentele care au fost avute in vedere la adoptarea Hotararii nr. 192/04.05.2015 a Sectiei pentru procurori, prin care a fost avizata aceasta propunere", se preciza in comunicatul transmis de Presedintie.
 

CITITI SI: Klaus Iohannis cere stenograma interviului dat de Daniel Horodniceanu la CSM pentru functia de sef al DIICOT

 

Horodniceanu, aviz pozitiv de la CSM

 

Daniel Horodniceanu, propunerea ministrului Justitiei pentru sefia DIICOT, a sustinut saptamana trecuta interviul la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Procurorul sef al DIICOT este numit de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul CSM. El trebuie sa aiba o vechime de 10 ani in functia de judecator sau procuror, fiind ales pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data. CSM i-a dat aviz pozitiv lui Daniel Horodniceanu pentru sefia DIICOT.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22