Cu Orban retras, Tăriceanu ar vrea și el la Primăria Capitalei. Firea, susținută de PSD

Tudor Despina | 12.04.2016

După ce DNA a dat peste cap planurile liberalilor pentru primăria Capitalei, PSD vrea să dea un semnal clar: Gabriela Firea are susținerea partidului în cursa electorală.

Pe aceeași temă

 

Decizia DNA de a-l pune sub urmărire penală pe Ludovic Orban i-a lăsat pe liberali într-o postură neplăcută. Al doilea candidat pe care trebuie să-l schimbe în cursa pentru Primăria Capitalei, după Cristian Bușoi. Luni și marți, în PNL s-au dus negocieri intense pentru găsirea unei soluții de avarie și, de preferat, finale înaintea alegerilor locale din această vară. Se pare că liberalii au decis să meargă pe mâna lui Marian Munteanu.

 

În paralel, celălalt partid cotat cu șanse mari în sondajele de opinie, PSD a ținut să transmită un mesaj clar. Într-o declarație de presă, liderul Liviu Dragnea a reafirmat sprijinul categoric pe care PSD i-l acordă Gabrielei Firea pentru Primăria Generală a Bucureștiului.

 

“Gabriela Firea este candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, iar susținerea sa nu a fost niciun moment pusă în discuție în interiorul partidului. Toți membrii PSD o susțin 100% pe Gabriela Firea în competiția electorală pentru Capitală”, potrivit declarației semnate de Dragnea.

 

Mai mult, toată această agitație pre-electorală ar putea determina noi actori în cursa pentru Primăria Capitalei. Un nume ar putea fi cel al lui Călin Popescu Tăriceanu. Președintele Senatului a spus marți că nu exclude o candidatură la Primăria Generală a Bucureștiului. El are în vedere, în acest sens, obiectivul strategic al ALDE de a intra în Parlament la alegerile din toamnă.

 

"Nu vă ascund că sunt mulţi colegi de-ai mei din ALDE care consideră că candidatura mea la Primăria Capitalei ar fi un plus pentru partid şi eu analizez foarte serios aceste lucruri", a spus Tăriceanu, la Palatul Parlamentului, citat de Mediafax. Într-un fel, a completat liderul ALDE, s-a eliberat spațiu electoral în urma anunțului lui Ludovic Orban privind renunțarea la candidatură. O decizie în acest sens va fi luată până la data limită în care candidații se pot înscrie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22