CubeYou, suspendată de Facebook pentru tehnici similare cu ale Cambridge Analytica

Dora Vulcan | 09.04.2018

Facebook Inc. a suspendat o altă firmă de date după ce au apărut dovezi că aceasta a manipulat informațiile despre utilizatori.

Pe aceeași temă

 

 

 

Gigantul social media spune că a suspendat Cubeyou în așteptarea unei investigații, scrie sme.com.my.

 

 

Facebook a pierdut a pierdut deja miliarde după ce un avertizor a dezvăluit luna trecută că firma politică Cambridge Analytica a abuzat de datele consumatorilor.  

 

 

Gigantul social media a declarat că a suspendat Cubeyou în așteptarea unei investigații. CNBC a raportat că firma de analiză a datelor a manipulat datele utilizatorilor, pe care le-a colectat prin intermediul chestionarelor destinate cercetării academice și care, în realitatea, au fost împărtășite în scopul comercizalizării lor. 

 

” (...) am suspendat Cubeyou de pe Facebook în perioada investigațiilor”, a anunțat Ime Archibong, vicepreședinte al parteneriatelor de produse de la Facebook, în Menlo Park, într-o declarație trimisă prin e-mail. 

 

Mark Zuckerberg este de așteptat să depună mărturie în fața Congresului săptămâna aceasta.

 

Facebook a pierdut a pierdut miliarde de dolari după ce un avertizor a dezvăluit luna trecută că firma de consultanță politică Cambridge Analytica a abuzat de datele a circa 87 de milioane de utilizatori ai Facebook.  

 

Facebook a luat decizia de a suspenda Cubeyou după ce CNBC a contactat compania și a pus-o în fața dovezilor de manipulare a datelor. 

 

Site-ul Cubeyou are peste 10 milioane de membri care contribuie cu opinii, interese și trăsături ale consumatorilor din întreaga SUA și este utilizat de mai mult de 1500 de marketeri.  

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22