Cum explica Ponta refuzul de a raspunde anumitor intrebari din presa

T.d. | 30.03.2015

Pe aceeași temă

Premierul Victor Ponta sustine ca nu va raspunde “in niciun fel” intrebarilor jurnalistilor care lucreaza in institutii media suspectate de evaziune fiscala.

Reactia, intr-o postare pe Facebook, vine dupa ce seful executivului a fost intrebat de un jurnalist cu privire la masurile dispuse de ANAF in controalele efectuate in ultima vreme, iar Ponta a refuzat sa raspunda.

Seful Executivului vorbeste despre “un semnal clar de avertizare a celor care fac evaziune fiscala”.


Mesajul integral al premierului:

Doresc să lămuresc situația foarte clar și să explic refuzul meu de azi de a răspunde la întrebarea unui anume jurnalist.

Ocupând o funcție publică, plătită din banii contribuabililor, este corect și obligatoriu să răspund la întrebările (și să particip la emisiunile) tuturor reporterilor și jurnaliștilor reprezentând companiile de presă care plătesc corect taxe și impozite - oricât de critice sunt acestea fata de activitatea mea!

Ca șef al Guvernului însă, în contextul eforturilor de combatere a evaziunii fiscale, trebuie să dau un semnal clar de avertizare a celor care fac evaziune fiscală, nu plătesc nici măcar contribuțiile sociale ale salariaților (uneori nici salariile!) și fac concurență neloială celor cinstiți și corecți. Și primul gest normal e să nu răspund în niciun fel întrebărilor acestora!

Dacă patronii și managerii lor se hotărăsc să intre în legalitate și normalitate înseamnă că scopul a fost atins. Altfel nu aș face decât să încurajez asemenea atitudini (inclusiv atacurile la adresa ANAF din partea celor subiectivi deoarece se află chiar ei în culpă)”, sustine Victor Ponta.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22