Curaj, numit inalt reprezentant al prim-ministrului Ciolos pentru stiinta si inovatie

Dora Vulcan | 27.07.2016

Fostul ministru al Educaţiei, Adrian Curaj, a fost numit Înalt Reprezentant al prim-ministrului pentru dezvoltarea ecosistemului bazat pe ştiinţă, inovare şi antreprenoriat asociat infrastructurii paneuropene ELI-NP.

Pe aceeași temă

 

 

Decizia premierului Dacian Ciolos a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial, informeaza Agerpres

 

Conform deciziei, Adrian Curaj exercită o funcţie onorifică şi neremunerată.

 

 

Adrian Curaj, a fost ministru al Educației in guvernul Ciolos, desemnat in noiembrie 2015 si remaniat luna trecuta cand a fost inlocuit cu profesorul Mircea Dumitru, de la Universitatea Bucuresti.

 

 Este profesor la catedra Managementul Cercetării și Director al Centrului de Management Strategic și Asigurarea Calității în Învățământul Superior la Universitatea Politehnica din București precum și Șeful Catedrei UNESCO pentru Politici în Știința și Inovare  la Școala Națională de Studii Politice și Administrație Publică – SNSPA.

 

În calitate de consultant al Băncii Mondiale, UNESCO, UNIDO, ETF (European Training Foundation) și al Comisei Europene pentru educație terțiară, politici în știință și inovare, Curaj a coordonat  proiecte de cercetare și a publicat articole științifice și cărți. Două dintre invențiile la care este co-autor au luat medalii de aur la Salonul de Invenții de la Geneva, în  2009 și 2013.

 

Adrian Curaj este membru al RISE – Research, Innovation and Science Policy Experts HLEG la CE, membru al EFFLA-European Forum for Forward Looking Activities (2012-2014), și membru al PEOPLE Advisory Group (2007-2012), la CE. În prezent este membru al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, membru al ARCOR – Asociația Română pentru Clubul de la Roma, membru al Board of Directors al U.S. Fulbright Commission în România, fiind reprezentantul României în Bologna Follow-Up Group.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22