Curtea de Apel Bucuresti: Gabriel Surdu, directorul RA-APPS, a fost arestat pentru 29 de zile. Decizia este definitiva

P.c. | 12.05.2015

Pe aceeași temă

Curtea de Apel Bucuresti a admis astazi contestatia DNA, decizand sa il aresteze pe Gabriel Surdu, directorul general al RA-APPS, pentru 29 de zile. Surdu este acuzat de cumparare de influenta in scopul obtinerii unor contracte de achizitii publice de aproape 11 milioane de euro. Decizia Curtii de Apel este definitiva, relateaza ziare.com

 

Directorul general al RA-APPS a fost retinut de procurorii DNA in 29 aprilie, in dosarul in care este suspectat ca i-a cerut sefului CJ Buzau sa faciliteze firmei sale - pe care o conducea printr-un intermediar -, obtinerea unui contract pentru lucrari de canalizare (reabilitarea retelei de apa si de modernizare a statiei de epurare) in comuna Ghergheasa, judetul Buzau. Seful CJ Buzau, Gabriel Bigiu, s-ar fi ales cu 8% din valoarea contractului.
 

Tribunalul Bucuresti a decis acum cateva zile ca Gabriel Surdu sa fie cercetat sub control judiciar, insa DNA a atacat decizia la Curtea de Apel Bucuresti.
 

CITITI SI: VIDEO UPDATE Seful RA-APPS, Gabriel Surdu, a fost RETINUT de DNA. Surdu este cercetat intr-un dosar de coruptie. Care este averea sa si a sotiei

 

Cristinel Bigiu, presedintele suspendat al CJ Buzau, a recunoscut ca a primit bani de la directorul RA-APPS

 

Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Buzau, Cristinel Bigiu, a recunoscut ca a primit, in 2013, o suma importanta de bani de la Gabriel Surdu, directorul Regiei Autonome Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), pentru a interveni pentru o firma controlata de acesta astfel incat sa obtina un contract de lucrari publice, arata procurorii DNA in referat. Directia Nationala Anticoruptie cere joi arestarea preventiva a directorului RA-APPS.

 

"Cristinel Bigiu a recunoscut ca in vara anului 2013 inculpatul Gabriel Surdu i-a cerut sa intervina pe langa primarul localitatii Ghergheasa pentru a-l determina sa atribuie contractul de lucrari SC Construct Co Group SRL, acesta din urma promitandu-i ca-i va remite 8% din valoarea contractului; ca a primit suma de 70.000-75.000 euro de la Gabriel Surdu prin intermediar", se arata in referat, potrivit Ziare.com.
 

Bigiu a mai declarat in fata anchetatorilor ca interesele lui Gabriel Surdu in relatia cu Primaria Ghergheasa erau reprezentate de un anume Horatiu Daniel Vidan Popa, administratorul societatii Construct Co Group.

Potrivit anchetatorilor, presupusele sume de bani pe care Bigiu le-ar fi primit de la diverse persoane erau lasate in custodia unei femei in care avea incredere.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22