Curtea de Apel Bucuresti: Ionut Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga, audiat de procurori intr-un dosar de evaziune fiscala

P.c. | 21.05.2015

Pe aceeași temă

Ionut Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga, a fost adus de procurori la sediul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti unde va fi audiat intr-un dosar de evaziune fiscala, in urma perchezitiilor care au avut loc astazi la mai multe firme de protectie si paza. Procurori ai Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti cerceteaza mai multe firme de paza si protectie din Bucuresti, Deva si Buftea, intr-un dosar de evaziune fiscala in care s-ar inregistra un prejudiciu de 2,5 milioane lei, relateaza Hotnews.

 

Procurorii sustin ca in perioada 2010-2014 firmele controlate ar fi facut tranzactii fictive pentru a nu plati taxele si impozitele. Rudeanu ar urma sa fie audiat, alaturi de alte persoane, la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti, pe numele acestuia fiind emis un mandat de aducere, scrie Mediafax.

 

Firma controlata de Ionut Rudeanu,  Axis Security, a castigat pe banda rulanta contracte cu institutiile din subordinea guvernului - fie ca a fost vorba de Guvernul Boc sau de Guvernul Ponta. In 2013, majoritatea contractelor au fost incheiate cu Compania Nationala de Drumuri si Autostrazi (CNADR). Aceste contracte se adauga insa altora castigate la inceputul anului tot cu CNADR. Firma ginerelui liderului PDL a castigat, in luna aprilie 2013, in asociere cu compania multinationala G4S Secure Solutions cinci contracte de asigurare a pazei pe autostrazile din sudul Romaniei in valoare totala de 15,7 milioane de lei.

 

CITITI SI: VASILE BLAGA: Partidul Mişcarea Populară a fost creat pentru Elena Udrea

 

Vasile Blaga: Ginerii nu ti-i alegi


Blaga s-a distantat de ginerele sau, intr-un interviu acordat in februarie 2014 Revistei 22, declarand ca i-a spus acestuia ca "nu mai are ce cauta in casa mea": "Ginerii nu ti-i alegi. I-am spus-o foarte clar mai ales dupa ultima isprava, cea cu Timisoara, de acum trei saptamani, cand a luat un contract de 200.000 lei pentru paza sau nu stiu ce: nu mai are ce cauta in casa mea. Mai mult n-am ce sa fac. E casatorit cu fiica mea, am un nepot foarte reusit, eu nu pot sa ma duc mai departe. Stiu ca e foarte greu ca lumea sa ma creada, asta i-am si spus-o intre patru ochi: poti sa-ti dai seama ca nimeni nu crede ca daca n-ai fi ginerele meu ai lua contractele respective?. Ar putea sta in banca lui, ca are destul de lucru".

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22