Daca a mintit, Corpul de control va sesiza Parchetul in cazul spitalului Floreasca

Dora Vulcan | 05.05.2016

Corpul de control al premierului Dacian Ciolos anunta ca va sesiza procurorii daca va avea indicii ca reprezentantii spitalului Floreasca au mintit.

Pe aceeași temă

 

 

 

UPDATE   Valentin Mircea, seful corpului de control a declarat, intr-o interventie telefonica la Digi 24 ca exista neconcordante in documente si ca “am hotarat sa clarificam ce s-a intamplat de fapt in aceasta unitate”. 

Valentin Mircea a explicat ca in februarie ni se spunea ca unitatea de arsi grav este complet functionala, in martie "spuneau ceva diferit in care incepeau sa nuanteze" iar in conferinta de ieri (miercuri) altceva.

Acesta a explicat ca institutia condusa de el are limitari, dar "cercetarea penala poate identifica cine a fost operat si daca a avut loc operatia".

Valentin Mircea a anuntat ca a cerut ministerului sanatatii sa trimita in scris documentele pe care le are si ca "in functie de ce vom constata vom apela inclusiv la organele de cercetare penala".

Acesta a mai apreciat ca "daca este o minciuna, este un fapt care trebuie imputat celor care au facut-o. (...) Speram ca nu e asa, ar fi un fapt absolut reprobabil"
 

"Corpul de Control va analiza in continuare neconcordantele constatate cu privire la utilizarea Unitatii de Arsi Grav si va sesiza organele de cercetare penala daca va avea indicii privind existenta unor declaratii false din partea reprezentantilor Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca”, se scrie pe pagina de Facebook a Corpului de control, informeaza Hotnews. 

 


In raspunsul Spitalului catre Corpul de control, semnat de managerul Radu Alexandru Macovei, se spune ca in blocul operator din unitatea pentru ingrijirea arsilor grav s-au efectuat 78 de operatii, dintre care 67 pentru pacienti raniti in tragedia din Colectiv. 

 

Textul corpului de control: " Fata de informatiile comunicate in cadrul conferintei de presa din data de 4 mai 2016 a Ministerului Sanatatii, prezentam documentele emise de catre Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca in cadrul controlului Corpului de Control al Prim Ministrului cu privire la interventia de urgenta in urma tragediei de la clubul "Colectiv", in ceea ce priveste functionarea si utilizarea efectiva a Unitatii de Arsi Grav din aceasta unitate.
Corpul de Control va analiza in continuare neconcordantele constatate cu privire la utilizarea Unitatii de Arsi Grav si va sesiza organele de cercetare penala daca va avea indicii privind existenta unor declaratii false din partea reprezentantilor Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca
."


Potrivit Tolo.ro, intr-o conferinta de presa de presa de miercuri, seful de la controlul din Ministerul Sanatatii a declarat ca nu au fost facute operatii. 

Floreasca sustine ca a operat in unitatea pentru arsi grav raniti din colectiv

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22