Dacian Cioloș: Voi vota si PNL si USR. Nu aș fi premierul potrivit pentru o alianță cu PSD

Vlad Toma | 06.12.2016

Dacian Cioloș, premierul Romaniei, a declarat intr-un interviu pentru Republica.ro ca in mod sigur nu va fi premierul unei eventuale aliante a partidelor din care ar face parte si PSD, deoarece nu ar fi deloc potrivit pentru un astfel de rol.

Pe aceeași temă

 

In interviul acordat platformei Republica.ro, Cioloș a afirmat ca romanii care il vor premier trebuie sa voteze USR si PNL, partidele care au anuntat ca il sustin.

 

Intrebat cu cine va vota, premierul a afirmat: "O să votez și PNL, și USR, pentru că sunt două liste. Una pentru Senat și una pentru Camera deputaților. Din cele două voturi, din cele două ștampile puse, una va merge pe PNL și una pe USR."

 

Premierul Ciolos a anuntat acum cateva zile ca este pregatit sa se angajeze in conducerea unei noi guvernari daca in Parlamentul Romaniei va exista o majoritate USR-PNL dupa alegerile din 11 decembrie. Premierul a transmis atunci ca USR si PNL si-au anuntat intentia de a sustine Platforma Romania 100 si le-a cerut romanilor sa decida prin votul lor daca vor ca actualul Guvern sa-si continue proiectele:

 

"Două dintre partidele care candidează pentru Parlament susțin Platforma România 100. Le mulțumesc pentru asta, le mulțumesc membrilor lor și tuturor celor care vor altceva de la politică. Le mulțumesc pentru ca au înțeles și au avut curajul să își asume valori și principii pentru guvernare, înainte de orice promisiune electorală.

 

USR este un partid tânăr, purtător de multe speranțe, în plină consolidare, un partid care urmează să dovedească trecerea de la bune intenții la fapte. Un partid nou, cu oameni noi, dintre care, cu câțiva am avut plăcerea să lucrez în guvern anul acesta.

 

PNL este un partid cu tradiție democratică de aproape un secol, partid care, în ultimul sfert de veac, a trecut prin multiple transformări și evoluții. E un partid pe care îl cunosc destul de bine. Au fost greșeli, dar au fost și momente în care a arătat că se poate transforma pentru a merge înainte. Cred că PNL este partidul care a început să înțeleagă ce așteptați dumneavoastră de la clasa politică și a demarat un proces de schimbare - un prim pas asumat prin eliminarea de pe liste a candidaților cu probleme penale, printr-o infuzie de candidați noi pentru alegerile parlamentare," a transmis atunci premierul Ciolos.

 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22