Dacian Ciolos, desemnat premier. Iohannis: Este nevoie de partide fara corupti

Tudor Despina | 10.11.2015

Presedintele Klaus Iohannis sustine in aceasta seara o declaratie de presa, la Palatul Cotroceni. Seful statului e asteptat sa vina cu un nume pentru viitorul premier al tarii.

Pe aceeași temă

 

Principalele declaratii ale presedintelui:

 • Am terminat discutiile cu partidele politice. Mi-am format o opinie. Dupa parerea mea, in aceasta etapa e nevoie de un premier tehnocrat
 • Este nevoie de un premier independent, tehnocrat, o persoana curata, integra, care a dovedit ca stie sa gestioneze sisteme si situatii complicate. Este nevoie sa fie promovati ministri performanti asupra carora nu planeaza niciun dubiu.

  Este nevoie de partide fara corupti, partidele sa faca curatenie in interiorul lor si sa nu promoveze in pozitii publice persoane  suspectate de coruptie sau care au fost implicate in acte de coruptie.

  Avem nevoie de alegeri corecte.

  Avem nevoie de intarirea statului de drept, tin traducere pentru parride, atunci cind procurorii cer incuviintari in parlament sa le primeasca

  Este nevoie de deschiderea clasei politice, nu putem astepta innnoirea doar din interiorul partidelor, e nevoie ca oameni noi sa intre in sistem, cei vechi care sunt buni sa ramina.

 • E nevoie ca orice guvern vom avea, sa fie sprijinit de Parlament pentru a lua masuri carea garanteaza o crestere economica sustenabila.
 • Aceste lucruri le-am prezentat si partidelor politice. Am intrunit o larga majoritate pe aceste teme. A fost o situatie interesanta ca partidele au inteles imediat care e miza si ca e nevoie sa gasim o solutie impreuna. Aceasta solutie o vad intr-un guvern tehnocrat
 • Partidele au agreat, cu foarte putine exceptii. Am convingerea ca e calea corecta pana la alegerile de anul viitor.
 • Avand in vedere toate acestea, il desemnez pe functia de premier pe domnul Dacian Ciolos.

Dacian Ciolos:

 • Multumesc pentru increderea acordata. Vreau sa ii asigur pe toti cei care ne privesc ca voi face tot ce pot pentru a ma ridica la nivelul asteptarilor.
 • Trecem printr-o perioada cheie in societatea romaneasca. Tara a ajuns la un grad de maturitate care necesita o prezenta publica a guvernului astfel incat sa asigure legatura intre politic si societate. Acest lucru e asteptat de la viitorul guvern, sa aiba urechea aplecata la cei care au idei.
 • Un an de zile reprezinta o perioada limitata. Voi lucra cu Parlamentul pentru a promova proiectele politice.
 • Voi forma o echipa cu care voi merge in fata Parlamentului. Imediat ce am echipa si primesc sustinerea in Legislativ, vom discuta in detaliu despre planurile viitoare. Pentru mine, lucrul in echipa e esential. Vreau sa-mi concentrez energia spre a-mi structura echipa.
 • Va multumesc si sper sa putem lucra impreuna in perioada urmatoare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22