Dacian Ciolos indeamna: Energia contestarii sa o canalizam intr-o energie a constructiei

E.b. | 07.05.2017

Fostul premier Dacian Ciolos considera ca energia contestarii trebuie canalizata intr-o energie pozitiva a constructiei.

Pe aceeași temă

 

Acesta a fost prezent sambata la Cluj, unde a participat ca speaker la conferinta cu tema "Challenging tomorrow", organizata de TEDx Eroilor.

 

"Am primit in ultima perioada foarte multe solicitari, aproape culpabilizatoare - 'de ce nu te mai implici?' - si vreau sa spun ca raspunsul pe care il dau este acesta: cu totii trebuie sa ne implicam in mod activ, nu doar stand in fata calculatorului, nu doar dand like-uri, nici macar doar iesind in strada.

 

E un prim pas esential sa stii sa iti aperi niste valori si principii, dar e nevoie de mai mult decat atat, energia asta a contestarii, care e deja o forma de exprimare a unor asteptari vizavi de modul in care vrem sa mearga societatea inainte, sa o canalizam intr-o energie pozitiva a constructiei.

 

Sunt convins ca aceasta energie, cu imaginatia pe care o avem si cu experientele pe care le-am trait fiecare, ne poate ajuta sa gasim solutiile cele mai bune impreuna", a declarat Dacian Ciolos, conform ziare.com.

 

Potrivit lui Ciolos, Romania se afla intr-o faza de tranzitie, de la o guvernanta piramidala, la una de retea.

 

"Altfel spus, cred ca in perioada urmatoare nu vom mai putea gasi solutii la problemele cu care ne confruntam doar delegand responsabilitatea unor lideri, oameni politici care au facut o meserie din activitatea de om politic, ceea ce nu cred ca e un lucru bun, deci nu vom mai gasi solutii doar delegand unui grup de lideri conducerea societatii, avem nevoie sa ne asumam noi, in grupurile noastre care trebuie puse in conexiune, ca sa putem, impreuna, sa gasim solutii la problemele pe care le avem. In acest context e nevoie de implicarea fiecaruia, personal", a mai spus Dacian Ciolos.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22