Dacian Ciolos: N-am fost, nu sunt si nici n-o sa fiu vreodata ofiter acoperit

Vlad Toma | 29.03.2016

Premierul Ciolos a declarat astazi, in urma afirmatiilor sale de acum cateva zile legate de nevoia modificarii legislatiei in privinta cartelelor pre-pay, ca nu a fost, nu este si nu va fi ofiter acoperit.

Pe aceeași temă

 

"N-am fost, nu sunt si nici n-o sa fiu vreodata ofiter acoperit... Eu am spus si am avut informatia asta de la SRI, ca in pregatirea unor atentate s-au folosit si cartele prepay din Romania. Nu am avut nicuiun interes sau obiectiv ascuns atunci cand am spus lucrurile astea. (...) Cred ca e nevoie de o dezbatere in societatea romaneasca cu cartile pe masa in aceasta problema…", a spus premierul, citat de Hotnews.
 

Clarificarea facuta de premier a fost formulata probabil ca un raspuns la "speculatia" lui Sorin Rosca Stanescu, de pe stiripesurse.ro, ca Dacian Cioloș ar fi ofițer acoperit, acesta scriind ca premierul s-ar fi bagat in "scandalul urias" legat de cartele pre-pay, pentru a ajuta SRI, care ar incerca "sa controleze tot."

 

Stanescu il acuza pe Ciolos ca nu a adus nicio dovada care sa sustina afirmatiile sale legate de faptul ca teroristii ar fi folosit cartele pre-pay din Romania in pregatirea unor atentate.

 

E curios ca "speculatiile" legate de faptul ca actualul premier ar fi ofiter acoperit vin din partea cuiva care a recunoscut ca a colaborat cu fosta Securitate. Conform Wikipedia, Sorin Roșca Stănescu a recunoscut că a colaborat din 1973 (de la 24 de ani) cu Securitatea, sub numele conspirative „Deleanu” si „H15”, precizand insa ca ar fi făcut-o doar în scop antiterorist.

 

Conform aceleiaşi surse, S.R. Stanescu a fost condamnat, in 2014, la 2 ani și 4 luni de închisoare cu executare pentru utilizare a informației privilegiate și pentru aderare sau sprijinire sub orice formă a unui grup infracțional organizat, fiind acuzat ca, după privatizarea rafinăriei Petromidia, achiziționată de politicianul liberal Dinu Patriciu, ar primit de la acesta și a utilizat informații privilegiate în legătură cu tranzacționarea de acțiuni Rompetrol.

 

***

 

Premierul Ciolos declarase duminica, la ProTv, ca serviciile secrete din Romania au nevoie de mai multe instrumente de monitorizare, in contextul noilor riscuri de terorism. Ciolos a readus in discutie problema vanzarii cartelelor pre-pay, precizand ca astfel de cartele din Romania ar fi fost folosite in pregatirea unor atentate in UE.

 

"Stiti discutia veche cu cartelele prepay, inteleg ca Romania este una dintre putinele tari din UE care vinde cartele pre-pay fara verificari de identitate. Sunt cateva lucruri care vor fi puse in discutie in perioada urmatoare. Inteleg ca au fost chiar folosite in ultima vreme cartele din Romania in pregatirea unor atentate in alta parte in UE tocmai pentru ca exista aceasta flexibilitate in Romania. 

 

Ministrul de Interne si cel al Justitiei vor veni cu propuneri de modificari legislative. Sa nu aiba cineva impresia ca vrem sa facem ceva pe ascuns. Cred ca e important sa discutam despre lucrurile acestea si sa invatam sa punem cursorul acolo unde trebuie."

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22