Dacian Ciolos: simplificarea trebuie sa fie cuvantul cheie in administratia locala

Dora Vulcan | 05.07.2016

Premierul Dacian Ciolos i-a incurajat, marti, pe participantii la Forumul Administratiei Publice locale, in incheierea evenimentului, sa ia "masuri pentru a face administratia mai eficienta prin simplificare", subliniind ca "simplificarea este cuvantul-cheie al acestui Guvern".

Pe aceeași temă

 

 

Primul ministru a mai spus ca a vorbit cu ministrii si a insistat ca, in perioada verii, cand "e mai putina activitate la Bucuresti sa fie mai prezenti in teritoriu". Dacian Ciolos le-a mai transmis participantilor la forum ca propunerile lor vor fi luate in considerare de Guvern.

 

"O sa insist chiar pe perioada aceasta de vara, cand e mai putina activitate la Bucuresti, ca ministrii sa fie mai prezenti in teritoriu", le-a spus Dacian Ciolos participantilor la forum, informeaza Hotnews.

 

El a mai anuntat ca Guvernul intentioneaza ca, pana la finalul mandatului, sa elaboreze toate ghidurile pentru proiecte cu bani europeni: "Domnul Ghinea (actualul ministru al Fondurilor Europene - n.red.) este cel care a avut ideile de simplificare a administratiei, cand era consilier, si va elabora ghidurile ca sa puteti depune proiecte pentru bani europeni."

 

"In mediul rural avem exemple de primari care implicati direct in acest proces reusesc sa obtina rezultate pentru comunitatile lor. Cred ca dezvoltarea Romaniei se va face in primul rand de jos in sus, pornind de la ambitiile pe care le aveti fiecare dintre dumeavoastra vizavi de comunitatile pe care le conduceti. Trebuie sa identificam si care sunt masurile pe care Guvernul le poate lua pentru a va stimula, sa identificam acele instrumente care sa faca din dumeavoastra, autoritatile locale, agenti directi de dezvoltare economica a Romaniei", a afirmat Dacian Ciolos.

 

"E important sa construim pentru ca bunuri nationale, cum sunt cele de la Rosia Montana, sunt in primul rand in grija oamenilor locului si trebuie sa le dam o mana de ajutor", a mai spus primul ministru.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22