Dacian Cioloş: Sistemul de sănătate, o rană vindecabilă; acum iese puroiul la iveală VIDEO

E.b. | 05.12.2016

Sistemul de sănătate este o „rană vindecabilă", a afirmat premierul Dacian Cioloş, într-un interviu, la Digi 24, arătând că sunt probleme de reale, care au fost puse sub preş. „Acum, dintr-o dată, iese tot puroiul la iveală" susţine premierul, care a adugat: „Nu trebuie să aruncăm complet tot organul, ci trebuie să-l vindecăm şi trebuie să creăm spaţiul de exprimare pentru cei care îşi fac corect treaba".

Pe aceeași temă

 

"Privesc cu mare responsabilitate ceea ce facem şi modul cum comunicăm, pentru că nu vreau să se împământenească ideea că tot sistemul de sănătate este corupt, că toţi medicii sunt corupţi. Avem probleme de corectat, probleme care s-au adunat pentru că au fost puse sub preş, pentru că ambiţia noastră naţională a vrut să demonstreze că lucrurile merg tot timpul bine fără să punem degetul pe rană atunci când a fost cazul. Acum, dintr-odată, iese tot puroiul la iveală. Este o rană vindecabilă. Nu trebuie să aruncăm complet tot organul, ci trebuie să-l vindecăm şi trebuie să creăm spaţiul de exprimare pentru cei care îşi fac corect treaba", a spus Cioloş la Digi24

 

 

Întrebat în legătură cu situația transplanturilor, Dacian Cioloș a spus că, dacă măsurile în domeniu ar fi fost luate de foștii miniștri ai Sănătății și Agenția Națională a Transplanturilor ar fi fost auditată mai dinainte, nu s-ar fi ajuns în această situație.

 

"Și acolo au fost foarte multe lucruri puse sub preș, s-a încercat culpabilizarea pe nedrept a ministrului Sănătății, care a avut curajul să spună lucrurilor pe nume, așa cum a făcut-o și în alte cazuri, și nu numai să spună lucrurilor pe nume, ci să ia și niște măsuri. Dacă miniștrii care au fost (...) ar fi ținut cont de ce a spus Corpul de control în ultimii ani și ar fi luat măsuri, atunci probabil că nu s-ar fi ajuns la situația asta, să-l culpabilizezi pe ministru pentru că sunt unii care stau pe lista de așteptate și nu pot face transplant în România. Nu din vina ministrului, pentru că nu e vina ministrului Voiculescu că nu s-au făcut lucruri care nu s-au făcut ani de zile. Și nu este vina lui că are curajul să spună lucrurile pe nume și să-și asume anumite decizii", a adăugat Cioloș.

 

 

 

 

El a arătat că și cei din conducerea spitalelor ar fi trebuit să-și asume măsuri. "Aceste decizii ar trebui să-și asume și cei din conducerea clinicilor, spitalelor și toți cei care vociferează acum", a conchis Cioloș.

 

 

AICI PUTETI VEDEA TOT INTERVIUL

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22