Dacian Cioloș vrea să plece din USR și să-și lanseze un nou proiect politic - surse

L. G. | 16.05.2022

Fostul președinte USR, Dacian Cioloş ar urma să-și anunțe în zilele următoare demisia din partid, susțin surse politice. Ionuț Moșteanu neagă însă că USR ar fi în pragul sciziunii.

Pe aceeași temă

Dacian Cioloș ar pregăti un nou proiect politic, un partid creat pe structura fostului PLUS, potrivit surselor citate de news.ro. Alături de acesta ar mai demisioana și patru europarlamentari USR.

Cioloș a demisionat de la şefia partidului pe 7 februarie iar în prezent, preşedinte interimar al USR este fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă. După plecarea lui Cioloş, câteva sute de membri ai USR şi-au dat demisia din partid.

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu, a declarat luni că orice încercare de scindare a USR este un „serviciu direct” făcut PNL și PSD. „Cred că fi o nerozie să rupă cineva USR-ul”, a susţinut Moşteanu, menţionând că fiecare om politic îşi gestionează cariera aşa cum crede de cuviinţă, relatează Agerpres.

El a încercat să minimalizeze acțiunile lui Dacian Cioloș, spunând că nu există perspectiva spargerii partidului, cu toate că există nemulțumiri în rândul membrilor.

Ionuț Moșteanu a precizat că în Biroul Naţional al USR s-a discutat despre întâlnirea pe care Dacian Cioloş a avut-o la Bruxelles cu parlamentarii şi europarlamentarii din fostul PLUS, în condiţiile în care o parte dintre aceştia au fost prezenţi la şedinţa de luni şi au confirmat că „nu există perspectiva” scindării partidului, dar există nemulţumiri.

„În primul rând, PLUS nu mai există, este radiat din Registrul partidelor, a fost o fuziune care s-a încheiat. Avem un singur partid – USR. Am discutat, pentru că în Biroul Naţional sunt colegi care au fost la această deplasare la Bruxelles. Nu este un secret pentru nimeni – o mare parte dintre parlamentarii din fostul PLUS au fost la o discuţie, la Bruxelles, cu Dacian şi cu europarlamentarii din fostul PLUS. Ne-au confirmat că au fost aceste discuţii, ne-au confirmat că sunt nemulţumiri. De asemenea, colegii din Biroul Naţional care au fost acolo ne-au confirmat că nu există perspectiva ruperii, a scindării, a plecării. Voi discuta astăzi şi cu colegii deputaţi care au fost acolo să vedem ce s-a discutat, dacă au ceva mai mult să ne spună. Din punctul meu de vedere, orice încercare de rupere a acestui partid va fi un serviciu direct făcut celor de la PSD şi PNL, cred că ar fi o nerozie ca să rupă cineva USR-ul”, a afirmat Ionuţ Moşteanu.

Fuziunea USR-PLUS a fost un lucru important, a completat el, subliniind însă că nu se va ruga de nimeni să rămână în partid.

„Am arătat că împreună suntem mai puternici, USR merge în continuare, creştem, ne întâlnim cu oameni, ne întâlnim colegii. Au fost întâlniri şi cu primarii acum două săptămâni, ne vom vedea în continuare şi în weekendul ăsta mai mulţi, pentru a stabili ce paşi facem în continuare. USR este aici să reziste. Eu, personal, m-am rugat, cumva, de Dacian, de mulţi colegi din PLUS să vină în USR, să facem o construcţie comună. Am fost unul dintre cei care au susţinut această fuziune, nu mă voi ruga de nimeni să rămână. Toată lumea ştie care sunt obiectivele noastre, am arătat ce putem să facem. Cine vrea să modernizeze România, va sta alături de noi”, a transmis Moşteanu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22