Dan Mihalache despre Ponta: Ipocrizia fostului premier trece de limita bunului simt

Iulian Popescu | 17.01.2016

Șeful Administrației Prezidențiale îi dă o replică dură fostului premier Victor Ponta, care a criticat politica din ultimul timp a României în relația cu Republica Moldova - ipocrizia fostul premier ”trece de limita bunului simț”, spune Dan Mihalache.

Pe aceeași temă

 

Fostul premier Ponta a avut în ultima perioadă mai multe critici la adresa acestei politici față de Republica Moldova:

“În ultimele două luni am reușit însă să exportăm peste Prut prostia, miopia și dezinteresul caracteristic de la București!

Trădarea Bucureștiului este cu atât mai condamnabilă cu cât nu ne mai aflăm în 1940, singuri împotriva unei URSS formidabil de puternică.

Deci azi e pură lașitate și prostie! Când cei de la Chișinău aveau cea mai mare nevoie de sprijinul nostru, liderii noștri politici au plecat în vacanță!”, a scris Ponta pe contul său de Facebook.

 

Într-o altă postare, mai recentă, el face comparație între ce s-a întâmplat în 2009 în România și ultimele evenimente din Republica Moldova:

"Mi-am adus aminte! În 2009 o majoritate parlamentară clară și transparentă l-a propus pe Klaus Iohannis Prim-Ministru, iar Președintele Băsescu a refuzat să-l nominalizeze și l-a desemnat pe Croitoru! Iohannis (și noi toți, pe bună dreptate) a denunțat ferm acel abuz!

Ianuarie 2015 - la Chișinău Președintele Moldovei Timofti refuză o propunere majorității absolute formate în jurul PDM și numește candidat de Premier o persoană din Administrația Prezidențială - același Iohannis spune că face foarte bine!

Dacă nu ar fi de plâns, am putea râde!”

 

Șeful Administrației Prezidențiale, Dan Mihalache, cândva prieten cu Ponta (așa cum demonstrează și poza, când cei doi și alți câțiva tineri politicieni se aflau împreună la New York), a răspuns duminică, tot pe Facebook:

 

"În loc să scrie prostii pe Facebook despre președinții Iohannis și Timofti, domnul Victor Viorel Ponta, dacă era atât de interesat despre destinul Republicii Moldova, ar fi putut să facă câteva lucruri mai simple. De pildă, să vorbească cu partenerii lui politici din Republica Moldova, să îi sfătuiască să nu destrame coaliția de guvernare. Să-i întrebe de ce era nevoie ca Guvernul Streleț să fie înlocuit... Să-i îndemne la prudență și să-i descurajeze pe prietenii săi, cu care are atatea poze, în dorințele de a acapara toată puterea politică în statul vecin. Victor Viorel Ponta știe foarte bine realitățile politice din Republica Moldova și tocmai de aceea atitudinea sa este de o ipocrizie care trece de limita bunului simț", răspunde la fel de dur Dan Mihalache.

 

Între cei doi au mai fost rostite cuvinte grele, ultima dată când au fost majorate salariile demnitariilor și premierul spunea atunci că nu știe nimic, fiindcă el era la spital în Turcia când s-a discutat această inițiativă a președinției.

 

Porpunerea nu era a Cotrocenilor, însă, iar Mihalache (care a fost și membru PSD) nu a scăpat ocazia să-l taxeze pe fostul prieten:

 

„Incorecta mi se pare atitudinea lui Victor Ponta, nu-mi plac ipocrizia si minciuna”, spunea în iulie 2015 seful cancelariei prezidentiale.

 

El a povestit ca ideea apartinea lui Victor Ponta si ca Executivul condus de acesta a trimis Cotroceniului inca de la inceputul anului 2015 o grila de salarizare.

 

„E o discutie care dateaza de la inceputul acestui an (2015 – n. red.), nu as vrea sa fiu nevoit sa dezvalui e-mailurile primite de mine”, ameninta Dan Mihalache.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22