Dan Sova, condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare in dosarul CET Govora

I.g. | 25.09.2017

Ex-senatorul PSD Dan Sova a fost condamnat, luni, la 3 ani de inchisoare cu executare in dosarul CET Govora. Decizia nu este definitiva

Pe aceeași temă

 

Dan Sova a fost condamnat de judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie la trei ani de inchisoare cu executare, informeaza Digi 24. Decizia data in dosarul CET Govora poate fi contestata la completul de cinci judecatori de la curtea suprema. 

 

De asemenea, i s-a aplicat pedeapsa complementara de interzicere a exercitarii unor drepturi timp de 2 ani de la eliberare. Sova va fi obligat si la plata catre stat a sumei de 100.000 euro sau contravaloarea in lei la cursul BNR din ziua platii, cu titlu de confiscare speciala. Instanta a dispus si mentinerea masurii sechestrului asigurator instituita asupra bunurilor mobile si imobile proprietatea lui Sova, scrie News.ro.

 

Fostul director al CET Govora Mihai Balan a fost si el condamnat la 3 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in forma continuata. Ca argument in favoarea condamnarii lui Sova pentru trafic de influenta, procurorul a spus ca Sova a pretins in mod direct  5.000 de euro pe luna de la denuntatoarea in acest dosar in schimbul interventiei sale pe langa directorul general Mihai Balan pentru incheierea unui contract de asistenta juridica cu casa de avocatura a denuntatoarei. Sova a primit in total suma de 100.000 de euro.

 

Procurorul a apreciat ca traficul de influenta este "o infractiune cu consumare anticipata si instantanee" si ca apararile formulate de Sova sunt infirmate de probe. Procurorul a consemnat ca Sova sustine ca s-a intalnit o singura data cu Balan, in timp ce acesta sustine ca au existat doua intalniri, iar martorii propusi de Dan Sova sunt martori care l-au deservit ca soferi, depozitiile nefiind relevante. "Inculpatul a beneficiat de plati lunare pana in iulie 2014. Infractiunea s-a consumat in 2011, dar s-a epuizat in 2014. Inculpatul nu a contestat incheierea contractelor dar sustine ca au fost respectate dispozitiile legale. A confirmat insa ca nu au avut aprobarea Adunarii Generale a Actionarilor. Apreciem ca aceasta conduita a inculpatului se circumscrie sferei ilicitului penal", a spus procurorul, apreciind ca aceste elemente impun condamnarea lui Sova la inchisoare pentru trafic de influenta si pedeapsa complementara.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22