Dan Tăpălagă: Andronic se târăşte în genunchi să-l dau în judecată

Dora Vulcan | 31.05.2017

Jurnalistul Hotnews Dan Tăpălagă a reacţionat miercuri după ce Dan Andronic a publicat în Evz un document prin care li se aduc acuzaţii grave, lui şi fostului ministru Monica Macovei, căreia i-a fost consilier. Tăpălagă reia precizările legate de arhiva SIPA şi spune că e ultima oară când o face.

Pe aceeași temă

 

 

 

„Sunt ultimele precizari pe care le voi face pe tema arhiva SIPA. Tot ce am avut de spus, am spus deja acum o saptamana. Acum nu fac decat sa reiau precizarile si sa clarific niste aiureli vehiculate de Andronic&Basescu. Vad ca insista, se taraste practic in genunchi sa-l dau in judecata. Ti-am tot explicat, Dane, de ce te prefaci ca nu pricepi. Cand ne vom judeca noi, exista o buna posibilitate sa zaci inchis, condamnat intr-unul din cele trei dosare (trei pana acum). Inca o data, pana iti intra in cap: nu te voi scoate cu mana mea din puscarie la plimbare, la fiecare termen de judecata. E un rasfat pe care ti-l vor oferi oricum Danilet si Macovei. Eu nu voi fi atat de generos, la cate porcarii, ineptii, minciuni ordinare, calomnii si injurii ai ventilat in ultimele zile.

 

Repet si subliniez:

- Am asistat la intr-o singura seara la masuri de securizare a arhivei SIPA la inceputul lui 2005 in calitate de consilier al Monicai Macovei. N-am avut acces la dosare, nu le-am vazut, nu le-am rasfoit in viata mea, cu atat mai putin copiat vreodata. A se vedea pe larg articolul meu din 24 mai (Cum am asistat la masuri de securizare a arhivei SIPA)

- Totul a durat maxim o ora, in prezenta conducerii SIPA, in nici un caz sase. Pur si simplu nu aveam ce face sase ore, era o vizita inopinata pentru a verifica o informatie primita la minister referitoare la posibile actiuni de distrugere a arhivei. Cu asa ceva nu te joci. S-au sigilat niste intrari, aia au balbait niste explicatii si toata lumea s-a carat acasa exact asa cum a venit.

- Exista un proces verbal semnat de toti cei prezenti in seara respectiva. Documentul poate fi cerut, consultat si acolo scrie exact ce s-a intamplat, cat a durat etc.

- Nici ministrul Macovei, nici eu n-am plecat cu vreu registru, document, CD sau capat de hartie din arhiva SIPA. Este o aberatie si o inventie usor de demontat. Din nou, exista un proces verbal in care s-a consemnat tot ce s-a intamplat.

- Nu-mi amintesc sa fi cerut cineva certificat ORNISS, mie sau ministrului. Daca n-as fi avut acces sau cineva mi-ar fi pus in vedere ca nu pot intra acolo, n-as fi facut-o.

- A existat separat o actiune de sigilare a tuturor fisetelor din minister, repet, din cadrul ministerului nu din alta parte, in cadrul procesului de predare - primire. Aceasta actiune absolut fireasca, obligatorie pentru orice ministru responsabil care preia un minister de importanta justitiei, n-are nici o legatura cu arhiva SIPA. Mai ales cand noua putere se instala dupa o putere corupta si abuziva, pe care Dan Andronic o slujise in calitate de consultant al fostului premier Adrian Nastase, platit regeste la fel ca acum, sa abureasca publicul cu tot felul de diversiuni.”, scrie Dan Tapalagă, pe Facebook în urma articolului publicat miercuri de consultantul Dan Andronic în Evz, patron al ziarului şi inculpat în două dosare de corupţie.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22