Dăncilă le cere miniștrilor consultări publice înainte să propună acte normative

Redactia | 27.02.2019

Premierul Viorica Dăncilă le-a cerut miercuri miniștrilor să organizeze consultări publice înainte să propună acte normative spre adoptare.

Pe aceeași temă

"Cer tuturor ministrilor sa organizeze consultari cu toate partile interesate, din timp, inainte sa propuna guvernului acte normative spre aprobare, pentru a evita situatii in care diferite organizatii profesionale nu au cunostinta despre continutul acestora. Este atributul dumneavoastra, domnilor ministri, sa explicati tuturor celor interesati modificarile legislative pe care le propuneti si le sustineti. Stiti ca sunt un om al dialogului si incurajez aceasta abordare pentru ba evita pe viitor astfel de situatii", a declarat Dăncilă miercuri, la începutul ședinței de guvern, înainte ca presa să se retragă, după ritualul care permite prezența acesteia, pentru cadre și imagini.

Dăncilă a anunțat și că i-a invitat pe reprezentanții Parchetului General, ai DNA și DIICOT pentru începutul săptămânii viitoare, la discuții pe tema ordonanței de urgență promovate de ministrul Justiției Tudorel Toader, care modifică legile justiției și care a scos magistratura în stradă.


"Am avut la inceputul saptamanii, alaturi de ministrul Justitiei, o intalnire cu reprezentantii CSM, Inspectiei Judiciare si ai principalelor asociatii profesionale din domeniul juridic pentru a discuta despre cadrul legislativ. As vrea sa se stie ca am transmis invitatia si reprezentantilor Parchetului General, DNA si DIICOT. Am dat dovada de toata deschiderea, pentru ca este de datoria primului ministru sa invite toate partile implicate avand in vedere opiniile exprimate in spatiul public de catre diferiti reprezentanti ai corpului magistratilor", a mai spus Dăncilă.

Ea a spus că în cadrul acestor discuții s-ar fi găsit cele mai bune soluții pentru funcționarea corectă a sistemului judiciar și că acest soluții se vor regăsi într-un act normativ aflat deja în lucru.

”De asemenea, am stabilit ca fiecare proiect de act normativ din domeniul juridic ce v

a fi propus spre adoptare Guvernului va fi transmis catre CSM cu 5 zile inainte pentru a putea fi analizat si avizat", a conchis Dancila.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22