Dăncilă vrea să ne fie mamă și-i cere lui Iohannis să o voteze în căsuța cu numărul cinci

Dora Vulcan | 01.11.2019

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, candidat al PSD la prezidențiale, crede că românii au nevoie de o femeie președinte, care să-i considere pe români a fi propria sa familie.

Pe aceeași temă

"În 30 de ani am avut preşedinţi bărbaţi care ne-au dezamăgit, ne-au înşelat aşteptările şi nu ne-au reprezentat aşa cum ne-am fi dorit.

Cred că este timpul să avem o femeie preşedinte, care să-i trateze şi să-i considere pe români ca pe propria familie.

O femeie preşedinte pentru care părinţii şi bunicii să fie trataţi ca părinţii şi bunicii ei, care să aibă grijă de femeile din această ţară, pentru că ele au grijă de soţi, de părinţi şi de copii.

O femeie preşedinte care să-i sprijine pe bărbaţi să fie pilonul de nădejde al familiei lor.

O femeie preşedinte care să aibă grijă de tinerii acestei ţări ca de propriii ei copii. Să creadă în Dumnezeu, să-şi iubească ţara, să iubească oamenii, să-i iubească pe români", a spus Viorica Dăncilă, citată de Agerpres, joi într-o întâlnire publică la Oradea, după o zi de campanie electorală în județul Bihor.

Ofensată timp de jumătate de oră de ”aroganța” președintelui Iohannis, despre care a spus că nu este capabil decât ”să jignească și să-și arate aroganța”, neconflictuala Dăncilă a declanșat o altă serie de insulte la adresa celui pe care l-a numit ”chiriaș la Cotroceni”.

Ea i-a recomandat lui Iohannis să plece ”într-o vacanță prelungită”, spre binele lui și al românilor, nu înainte, însă, de a face ”singurul lucru bun în mandatul său”, votând-o pe ea ”în căsuța cinci”, referindu-se la spațiul care îi este destinat pe buletinul de vot de la alegerile prezidențiale.

"Avem nevoie de un preşedinte care să lucreze 24 de ore din 24 şi şapte zile din şapte pentru poporul român.

Ştiu că domnului Iohannis îi plac vacanţele. Haideţi să-l trimitem într-o vacanţă prelungită care îi va face bine şi dumnealui şi poporului român.

Iar dacă preşedintele Iohannis iubeşte această ţară şi vrea binele poporului român, să meargă la vot şi să voteze în căsuţa numărul cinci 'Viorica Dăncilă' şi cred că va face singurul lucru bun în mandatul său de preşedinte", a afirmat Dăncilă.

Ignorând rezultatele sondajelor, Dăncilă a apreciat ca nefundamentată ”impresia” pe care o are Iohannis că va fi următorul președinte, declanșând încă o serie de atacuri la adresa acestuia, de astă dată cu trimitere la prezența sa fizică.

"Dânsul are impresia că este deja preşedintele României pentru viitorii cinci ani, că are în spate oameni puternici, Ludovic Orban şi alţii la fel.

Ştiu că deja se gândeşte la următoarea vacanţă, dar îl avertizez pe candidatul Iohannis că alături de mine am românii (sic!) de bună-credinţă din această ţară şi că trebuie să se ferească şi să fie îngrijorat de puterea românilor atunci când luptă pentru propria ţară.

Că a semănat vânt şi va culege furtună. Pentru că decât înalt ca bradul şi... leneş, mai bine o buturugă mică, care cu siguranţă va răsturna carul mare", a mai spus Dăncilă, pe parcursul unui discurs vitriolant de circa o jumătate de oră.

Ea l-a provocat pe Iohannis la o confruntare, invocând numele lui Dumnezeu în spijinul ei, dar continuând să se victimizeze pentru a proba cât a fost de ”hotărâtă” să adopte ”mai multe măsuri bune pentru români”.


"Preşedintele să spună ce a făcut în cinci ani de mandat, iar eu să spun ce am făcut pentru români într-un mandat de un an şi nouă luni.

Sper ca preşedintele să dea dovadă de responsabilitate. Sper să nu-i fie frică de confruntarea cu o femeie. (..) Am putere să merg înainte şi să mă lupt nu cu şapte, ci cu 14 ca ei (sic!).

Oameni buni, nu-mi este teamă şi nici nu mi-a fost teamă, nicio clipă.

Pentru că atunci când mergi cu credinţă în Dumnezeu, cu credinţa în poporul tău, când îţi iubeşti ţara, nu ai de ce să îţi fie teamă.

Au dat mulţi cu pietre, au jignit foarte mulţi. Cu cât ei jigneau mai tare, cu atât eram mai hotărâtă să iau mai multe măsuri bune pentru români. Ei erau cu vorbele, eu eram cu faptele", a mai spus Dăncilă.

Dăncilă și-a început ziua de campanie electorală din Bihor cu o vizită în comuna Sânmartin, urmate de altele la Borod, Remetea și Beiuș.

La Oradea, Dăncilă și delegația PSD au vizitat maternitatea dar și şantierul viitoarei săli polivalente, care se construiește în mandatul unui primar liberal, unul dintre cei mai eficienți administratori locali pe care-i are România.

Campania din Bihor s-a încheiat cu mitingul electoral de la casa de cultură a sindicatelor din Oradea, unde s-au interpretat cântece patriotice alături de ansamblul ”Crișana” și unde au vorbit liderul PSD Bihor, Ioan Mang, europarlamentarul Emilian Pavel, deputatul Ioan Sorin Roman, senatorul Florian Bodog și miniştrii demişi ai Culturii și Agriculturii, Daniel Breaz şi Petre Daea,

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22