David Cameron continua sa sustina referendumul privind apartenenta Londrei la UE. Sefa Reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti: Este un test de stres, UE a reusit sa treaca de astfel de momente

T.d. | 09.05.2015

Pe aceeași temă

Dupa ce si-a adjudecat o victorie clara in alegerile parlamentare de joi, premierul conservator David Cameron a spus vineri ca isi va respecta promisiunea de a organiza un referendum privind apartenenta Marii Britanii la Uniunea Europeana. Din punctul de vedere al sefei Reprezentantei Comisiei Europene (CE) in Romania, Angela Filote, anuntul lui Cameron este un test de stres.

Nu stiu daca este amenintata coeziunea Uniunii Europene, dar este clar ca este un test, i-as spune eu un test de stres, si vom vedea cum va face fata Uniunea Europeana si la acest test”, a spus Angela Filote potrivit Agerpres.

Potrivit sefei Reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti, de-a lungul timpului UE a avut parte de multe astfel de situatii, reusind sa treaca peste toate.

Conservatorii lui David Cameron au castigat detasat alegerile britanice, ei situandu-se la mare distanta de principalii contracandidati, laburistii lui Ed Miliband. De semnalat esecul major al radicalilor de la Partidul Independentei Regatului Unit (UKIP), ei reusind sa atraga voturi doar pentru doua mandate parlamentare.

Cu un nou mandat de premier al Marii Britanii in fata, David Cameron a spus vineri ca isi va respecta promisiunea de a organiza un referendum privind apartenenta Londrei la Uniunea Europeana.

Da, vom organiza referendumul privind viitorul nostru in Uniunea Europeana”, a spus Cameron in fata presei, dupa intrevederea avuta cu Regina Elisabeta a II-a care l-a desemnat sa inceapa procedurile de formare a unui nou Guvern.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22